Upplysning om kommunismen

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök

Upplysning om kommunismen (UOK) är en kampanj mot Kommunismen (http://www.upplysningomkommunismen.se/), eller ja... snarare mot att många ungdomar inte tycker att det här är den bästa av världar och dessutom har mage att organisera sig för något bättre. Kampanjen drivs av Föreningen för upplysning om kommunismen som finansieras av Svenskt näringsliv genom "Stiftelsen Fritt Näringsliv". Samma stiftelse som äger blåborgarnas propagandaorgan nr uno; Timbro. Grundare och frontfigurer är de två fd vänsteristerna Anders Hjemdahl och Camilla Andersson (läs mer om dem nedan). I styrelsen sitter en massa andra högdjur från Svenskt näringslivs olika institutioner.

Föreningen driver den efterblivna hemsidan Om kommunismen (http://www.omkommunismen.se/). Här går att läsa om kommunismens alla brott mot mänskligheten. Så fort de röda borgarna tar de blå borgarnas egendom så blir det koncentrationslägerorgier. Kapitalism är lika med demokrati och alla som tycker illa om kapitalismen är kommunister av sovjetisk modell. Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka! Man blir lite förvånad över hur de lyckats med att klumpa samman allt och alla i en enda hög. "Nykommunismen" kallar man den här spretiga högen av företeelser och organisationer. Bilder på punkare, syndikalister, autonoma och andra fritänkare som skulle vara de första att skjutas ihjäl vid ett kommunistpartis övertagande blandas med armbindelprydda r:are och vänsterpartister med leninflaggor. Man får tycka vad man vill om de första grupperingarna (flera av dem är ju vänsteristhaverister av första rangen) men det krävs att man är bra efterbliven för att lyckas med konststycket att klumpa ihop dem med statsrunkande partikommunister. Efterbliven eller med en stark vilja att stämpla allt uppror som i grunden ondskefullt. Att ta tag i sin egen situation på jobbet och stå upp för varandra är lika med att stoppa folk i koncentrationsläger. Ja, man är tom med för nazistdiktaturen i tyskland på 30-talet. För det är ju i grunden samma sak... Istället skall man hålla käften, lägga en lapp i låda vart fjärde år och välja vilket svin som skall hålla piskan, starta eget företag eller tjänstvilligt slita ryggen av sig för de svenska bolagens stegrade profiter.

"Grafik från nykommunistisk kampanj för sabotage på arbetsplatserna från 2006, samt originalet på affisch från det ryska kommunistpartiet från 1926."
En rolig sak för oss som driver polkagris.nu är att de avslutar sin genomgång av "nykommunismen i Sverige" med att avslöja vår gamla logotyp som smygkommunistisk![1] Jaje. Den är baserad på en gammal sovjetaffisch och därmed vill vi ha det som i sovjet! Solklart eller? Med sådana solida resonemang och undersökningar kan det ju inte gå fel. Sen att polkagris.nu publicerar berättelser från arbetaruppror mot kommunistregimerna i östblocket och driver på för en värld utan höga herrar och byråkrater (må de vara blå, röda eller svarta) det har inte med saken att göra. Hå håja ja. Det är inte lätt att vara dum i huvet...

Hade folket bakom den här kampanjen levt i sovjet skulle de ha jobbat för propagandamyndigheterna, hade de levt i tyskland på 30-talet hade de pumpat in pengar i och hetsat för nazistpartiet, om de levt i tsarens ryssland hade de varit en del av prästerskapet osv... De är helt enkelt överhetens profeter avlönade för att smutskasta och hetsa mot allt som hotar deras herrar.

Vill man veta mer om kommunismens brott så är det bättre att leta någon annanstans efter kunskapen. Eino Hanskis romanserie om Masha, Orwell, George: Hyllning till Katalonien eller kanske Voline: The Unknown Revolution.

Kampanjen startade under 2006 som ett svar på de projekt, tankar, idéer och erfarenheter som fick allt större spridning i samhället. Ex på platser där sådant spreds är socialism.nu, maska.nu, hogdalen.biz, polkagris.cjb.net, asocialstyrelsen.org, arbetsfornedringen.tk. Men även organisationer som SUFs utveckling (med sin sommarjobbskampanj) verkar ha skrämt näringslivspamparna.


Lite om Anders Hjemdahl och Camilla Andersson

Anders Hjemdahl och Camilla Andersson beskriver sig själva som gamla vänstersympatisörer i en intervju med den liberala tidskriften Captus. Anders och Camilla menar att de lärt sig mycket om hur PR skall skötas från sin tid inom vänstern. ”Föreningen populariserar sitt budskap, arbetar på flera nivåer och når ut via olika kanaler parallellt. De gör heller ingen åtskillnad mellan media och kultur.”

Camilla vars vänsterengagemang mest verkar bestått av våta drömmar om Che Guevara, vegetarisk mat och boende i kollektiv har en hemmasnickrad analys där hon menar att ”De flesta svenska ungdomar har i grunden slående liberala värderingar, men väldigt många tolkar dessa felaktigt som vänstervärderingar eftersom vänstern monopoliserat varumärket ”godhet”. Hur hon belägger det här vet vi inte riktigt. Möjligen genom beställda undersökningar som skrivs ihop till förvirrade rapporter där miljöförstöring skylls på kommunismen.

Anders säger att han var aktiv i den autonoma vänstern eftersom ”Extremvänstern lyssnar på den coolaste musiken, har de tuffaste kläderna, de bästa festerna […].” Numera gillar han uppenbarligen sämre musik och tråkiga kostymfester med Timbro.[2]

Källor

  1. http://www.omkommunismen.se/ Klicka på "svenskarna och kommunismen" längst ner i vänsterspalten och sedan "nykommunismen". Sida nr 7.
  2. http://kollamag.se/2007/05/09/return-of-the-evil-empire-%E2%80%93-timbro-till-vart-forsvar-mot-kommunismen/