Maska.nu

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Maska.gif
Maska.nu drogs igång april 2005 för att främja de dära små tjyvnypen och dolda motståndet som varje knegare tar till på jobbet. De verkar ha inspirerats lite av de tidigare sidorna i genre, bla Högdalen Business School, snatta.nu och Polkagrisar mfl. Projektet verkar ha varit Stockholmsbaserat. Hemsidan var Clean med allt ifrån lite grundläggande genomgångar och film-/boktips till praktiska tips & trix och berättelser. De hade en bra funktion där man kunde skriva in små berättelser direkt på hemsidan som sedan publicerades om de häll någorlunda kvalitet. De la ribban lite högre vad det gällde användarvänlighet. Så här presenterade de sig själva iom lanseringen:


"Välkomna till Maska.nu!Varför gör vi en webbsida om att stjäla, slappa och sova på sin arbetsplats? Varför stötta folk i deras kamp för att inte få en nyanställning? Varför i helvete låter man ö.h.t. tjuvar, slöfockar och arbetsvägrare komma till tals?

Maska.nu är ett projekt som startats för att belysa och förena de dagliga kamper som förs på våra arbetsplatser. Vi har sett ett ökande behov av att både lyssna och berätta om det som många kallar för den ansiktslösa kampen på våra jobb. Men också att förmedla konkreta tips till vanligt folk från vanligt folk. Inga präktiga och frasradikala politiska teorier. Utan faktiska tips som bottnar i folks vardag på jobbet. Det kan handla om hur man lyckats dra ner på arbetstempot på sin arbetsplats för att inte slita ut sig, hur man använder stöld på arbetsplatsen som en typ av löneförhöjning eller hur man helt enkelt lyckas med tricket att inte arbeta alls på sitt jobb.

Men för att lyckas med detta behöver vi din hjälp. Vi behöver dina erfarenheter från just din vardag. Hjälp oss att vara med och förbättra vår vardag!

Vänliga hälsningar, Maska.nu Crew"

Ungefär i samma veva kom SUF´s sommarjobbskampanj Klasskampen tar inte semester och Stubins spexiga arbetsförnedringen med tillhörande sidor. Det rörde på sig ute i samhället och ute på nätet. Sidan sögs som mycket annat in i cirkusen runt Osynliga partiet (inför riksdagsvalet 2006) och somnade efter det så sakteliga av. Hemsidan gjordes om och återupplivades ett par gånger. Blev mer intetsägande och med tråkigare design. Är idag ganska död.