Socialistiskt Forum (Linköpings Universitet)

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Socforlogga.gif
Socialistiskt Forum var ett litet socialistiskt studieförbund på Linköpings Universitet som var aktiva mellan december 2005 till oktober 2006. Under 2005 så möttes några socialister som pluggade vid Linköpings universitet i key-huset. Några hade tjötat lite via socialism.nu och var sugna på att träffas i verkliga livet. Några av dessa hade polare som även de var sugna på att träffa andra socialister. Med andra socialister menades vettigt folk från anarkist- och kommunistsvängen som inte är intresserade av vänster-/kommunistpartier, politiska sekter eller annat sossetrams. Folk som ville agera direkt i sin vardag kanske... Mötet ledde till flera möten och tillslut till studieverksamhet. Man bildar en officiell studentförening i december 2005 för att få tillgång till salar och andra universitetsresurser.

Till en början försöker man mest reda ut det här med kapitalism och kommunism. Typ hur världen fungerar och vad man gör/kan göra för att förändra den. En hel del teori med andra ord. Grejor av Kämpa tillsammans! och riff-raff inmundigas. Mötena karakteriseras av en massa trevligt runtsnack där man pratar om sina liv istället för texter, gubbar och begrepp. Att raljera om svettiga r:are, Lenin, galna vänstersekter, Martin Timell, Sommartorpet-Ernst, topp petter och Stockholm i allmänhet blir ett av huvudpunkterna på varje sammankomst. Allt eftersom tiden går så riktas verksamheten allt mer in på att undersöka sin egna situation. Gräva där man står i studentlivet. Analysera universitetet. Här nånstans börjar man dessutom agera utåt i alt större utsträckning.

I februari 2006 så gör man ett mer eller mindre seriöst försök att kuppa kåren. Målet "... är majoritet i kåren för att på så sätt kunna få tillgång till stålarna och köpa godis åt alla studenter". Mest för och retas med alla präktiga jävlar som tror på kåren men också för att sätta fingret på kårens skådespelskaraktär. Dvs att dem är en organisation som man skall låta representera sig och överlämna sin vilja/förmåga att agera till (illa bara det). Men som dessutom inte ens klarar av det jobbet. Tandlösare fackorganisation får man leta efter. Man kniper 1 av runt 20 mandat under namnet Godislistan. Ingen går någonsin på nåt av kårfullmäktiges möten.

För att nå ut till andra studenter utanför gruppen så skapar man propaganda och kommunikationsorganet kunskapsfabriken i april 2006. Där publicerar man de "självundersökningar" som man producerat i studieverksamheten, raljerar om universitetet och skriver lite nyheter relaterade till studentlivet.

Verksamheten ebbar ut i slutet av 2006 och den sista studiecirkeln är på Den dolda läroplanen av Donald Broady och Erlend Loes skönlitterära Doppler.