Godislistan

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Godislistanlogon.gif
Under det tidiga 2006 så hålls det val till kårfullmäktige vid Linköpings universitet. Som vanligt är det inte många som övh bryr om vilka wannabe-politruker som får sitta o leka skeendemokrati i kåren. Kårens verksamhet utgörs av tråkiga möten, lite internbyråkrati och eventuellt att få vara med o bestämma färg på gardinerna i lektionssalarna. Det är inte ens politik. Trodde du politik var skit så är det kåren sysslar med en sprutande diarré.

Det här är alltså den organisation som skall ta tillvara studenternas intressen på campus.

Ett gäng glada studerande som då och då brukar träffas för trevligt samkväm i skolans övergivna salar på kvällarna kommer under ett av sina dittills flamsigaste möten på en lysande ideé. "Fan, vi borde kuppa kåren"! Någon påstår att just detta hände på det glada 70-talet nångång. Då skulle det ha varit kommunister som lura till sig makten o direkt skickade ner kårens pengar till typ nån befrielserörelse i palestina. Andra berättar att situationisterna kuppat nån kår i Frankrike under samma tid och tryckt ett flygblad om "misären i studentmiljön" för alla pengarna. Coola grejor, fast något skitnödigt tyckte de församlade och bestämde sig för att kårens budget borde läggas på godis åt alla studerande. Roligt som fan! Men viktigast av allt; det retar antagligen gallfeber på alla får och byråkrater som tror på kårens rövhuggna skådespel och skådespeleriet i allmänhet. Det som är att passivt låta andra bestämma över ens liv och handlingar.

Man enas om ett gäng paroller och knåpar ihop en liten presentation. Partiet anmäls som kandiderade till kårvalet. Man meckar en hemsida och affischer som sätts upp lite här o var i universitetets lokaler (dvs både i Norrköping o Linköping). Ska man vara ärlig så kampanjar man inte särskilt mycket. Fanns tankar på att kedja fast sig vid godisautomater och dela ut dumlekoler med flyers på campus. Men det var ingen som pallade förverkliga dem.

Hur som haver så roffar man åt sig nån plats i valet o får typ 5% av rösterna. Ingen av folket bakom listan går nånsin på ett kårfullmäktigemöte.

Partiförklaring, paroller och affischer

Grattis STUFF!Nu har det äntligen bildats ett parti som delar ut valfläsk vi alla gillar; snask och sötsaker. Vi har som övergripande mål att vinna valet och därmed få majoritet över kårens rörliga budget. Pengarna kommer uteslutande användas till subventionerade sötsaker.

Förutom rätten till en mumsig tillvaro kräver vi även följande:

  • Att kårens ordförande döps om och tilltalas ”Pepparkaksgubben”.
  • Att kårens vice ordförande döps om och tilltalas ”Sega Råttan”.
  • Att man på samtliga kursutvärderingar försöker få in en fråga om vad man hade för tilltugg vid tentatillfället.
  • Att kåren går ut med ett officiellt uttalande där man förklarar att det är äckligt med spenat.För en sötare framtid!

Affisch 1 Affisch 2 Affisch 3 Affisch 4 Affisch 5