Tuuloskorpi, Frances: Hopsnackat

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Tuuloskorpi frances-hopsnack.gif

Hopsnackat är en antologi om arbetsplatskamp och gemenskap med Frances Tulloskorpi som redaktör. Boken består av en mängd korta berättelser från arbetsplatser runt om i Sverige där man tillsammans har sagt ifrån, tagit sig fördelar och stått upp för varandra på olika sätt. Allt från strejker och maskningsaktioner till namninsamlingar och kollektivt klagande. Ibland kan bara antydan till sammanhållning bland arbetare kan skrämma arbetsköparen till eftergifter medan det i andra fall krävs fullständig arbetsndeläggelse. Den gemensamma nämnaren och lärdomen från boken är att vi måste lita på varandra. Och att bara fantasin sätter gränser.

Berättelserna är så klart skrivna av kämpande arbetare själva och erfarenheterna kommer från olika jobb och arbetsplatser. Det är kamper från bland annat bagerier, bilfabriker och butiker, från sopåkare, studenter och vårdarbetare. Bäst gör läsaren i att låta de återgivna erfarenheterna spela mot sina egna.

Det här är första delen i en serie på temat "Folkrörelse på arbetsplatsen" och följs av hopskrivet, slutsnackat och om strejker. Serien ges ut av ett gäng runt Folkrörelselinjen.

Boken finns i sin helhet som ljudbok på deras hemsida! De lägger dessutom upp mer texter på samma tema på http://folkrorelselinjen.wordpress.com/

Se även