Per Anders Fogelström

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Fogelstrom-per anders.gif
Författare. Född 1917 i Stockholm, död 1998 i Stockholm. Har tecknat Stockholms arbetarhistoria från 1700-talet fram till 1950-talet i Barn- och Stadserien. Fogelströms böcker beskriver människan i världen. Det är personliga problem och samhällsekonomi, arbetarrörelse och arbetare, människor och historia.

Fogelström var under slutet av sitt liv engagerad i Svenska Freds och skiljedomsföreningen och i Svenska Vietnam Kommittén.

Bibliografi

| valign="top" width="50%" |

  • Söder om tullen 1969
  • Cafe Utposten 1970
  • Stad i bild 1970
  • Kampen för fred 1971
  • 300 år på Kungsholmen 1972
  • Upptäckarna 1972
  • Revoltörerna 1972
  • Utsikt över stan 1974
  • Erövrarna 1975
  • Besittarna 1977
  • En bok om Stockholm 1978
  • Svenssons 1979
  • Vävarnas barn 1981
  • Stockholms gatunamn 1983 (tillsammans med Nils-Gustaf Stahre)
  • Krigens barn 1985
  • Vita bergens barn 1987
  • Komikern 1989
  • Mödrar och söner 1991
  • Stockholms gatunamn 1992 (andra upplagan, tillsammans med Nils-Gustaf Stahre, Jonas Ferenius och Gunnar Lundqvist)
  • Hem, till sist 1993
  • Ur det försvunna 1996