Strömquist, Liv: Kunskapens frukt

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Stromquist liv-kunskapens frukt.gif

Seriealbumet Kunskapens frukt av Liv Strömquist tar upp det kvinnliga könsorganet och hur det behandlats i dagens och dåtidens manssamhälle. Det är få som kan få en tung sorglig historia att bli uppslukande, roligt och rafflande. Men det har åstadkommits i den här boken. Det är lätt att läsa hela albumet från pärm till pärm i ett svep. Beskrivningen på Galagos hemsida var så pass informativ att vi slänger in den i sin helhet här:

"Liv Strömquists nya seriealbum Kunskapens frukt handlar om det som brukar kallas för ”det kvinnliga könsorganet”. Vad är det för något? Och varför har mänskligheten ett så extremt osoft, borderlineartat love-or-hate-relationship med just denna mänskliga kroppsdel?


I en brokig mosaik bestående av gamla greker, stenålderskvinnor, Sigmund Freud, cornflakes-entreprenörer, prinsessan Törnrosa, hinduistiska gudinnor, Dogge Doggelito, biologiböcker och Stig Larsson försöker Liv Strömquist knåpa ihop en bild av det organ som Gustave Coubert kallade ”Världens ursprung”. Albumet innehåller också den fullständiga, 40 sidor långa mens-serien ”Blood Mountain”, som var utgångspunkt för Liv Strömquists sommarprat i P1."

Se även