Bloggar

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök

http://contactcentret.blogspot.com/ - En bokföljetong i bloggform om livet på och kring ett callcenter. Det resignerade ärkesvinet Mats Olsson tar dig genom den ruttnande, stinkande skiten som är den outsourcade kundtjänsten, supporten och callcentervärlden idag.

http://wedontneednoteachers.blogspot.com/ - Den dolda läroplanen - En lärarvikaries observationer.

http://gevalia.blogspot.com/ - En sjuksköterskas neuroser. Allt är generellt skrivet så att ingen kan röjas IRL.

Kaffe och kanyler - Han jobbar på ett boende för människor som av någon anledning blivit av med sitt hem eller inte klarar av ett eget boende. Anledningarna kan vara hyresskulder som gör det svårt att få ny lägenhet, eller kanske psykiska problem. I regel är orsaken missbruksrelaterad, missbruk av alkohol och/eller andra droger.

http://www.oslokameleonten.blogspot.com/ - Kameleonten snurrar runt i världen, byter färg och skepnad när han behöver det. Förösker att inte ta skit. Försöker hitta gemenskaper som kan bryta ned det som bryter ned och splittrar oss.

http://kimmuller.wordpress.com/ - Syftet med den här bloggen är dels att förstå vad som händer på våra egna arbetsplatser, men då inte bara som enskilda arbetare utan som en del i den sociala relationen som kapitalismen utgör. Och utifrån den förståelsen kunna agera och reagera tillsammans med andra arbetare.

http://www.miljovetarprogrammet.blogspot.com/ - Undrar du vad det handlar om att studera vid universitetet?

http://www.postverket.net/ - Genom att dela med oss av våra erfarenheter kan vi hitta vägar att tillsammans förbättra vår situation. Skriv några rader om vad som händer på din arbetsplats. Av postisar för postisar.

http://selvfolgelig.wordpress.com/ - Svennar i Norge och framförallt oslotrakten. Livet som gästarbetare. På botten av det Norskasamhället.

http://tackforingenting.blogspot.com/ - Rapporter från skurhinkar, trötta kroppar och ansträngda ekonomier. Berättelser från arbetarklassens kvinnor. Inga personer finns, allt är verkligt.

http://totalavloning.wordpress.com - Om arbetet. Om jobbet. Om tvånget, hoppet och de människorna som aldrig nådde månen. En blogg eller en levande rapport från en arbetsplats. En rullande massa inlägg av text från det vi alla är en del av arbetets oundvikliga omfång och kanske mer specifikt min del av det hela. Ett LSS-boende i kommunal regi.

http://tumacsaventyr.blogspot.com/ - Tumac är en gammal seriefigur ifrån 70 och 80 talet som kämpade emot förtryck och orättvisor i Latinamerika. Sverige 2008 kanske inte är samma sak som latinamerikas djungler. Men kapitalet, lika mycket i latinamerika som i Sverige eller Kina tvingar ändå inn oss i roller vi inte vill ha. Den här bloggen ska handla om vardagsmisär, arbetslöshet, studier eller vad som dyker upp. Men även hur vi försöker bryta oss ur mönster och roller.

http://euromaint.wordpress.com/ - Detta är en blogg för oss som jobbar på Euromaints rails verkstäder runt om i landet oavsett om vi är anställda genom bemanningsföretag eller fast anställda. Men det är ingen blogg för ledningen, medlöpare eller arbetsledare som har valt fel sida. Vi som skriver inläggen på bloggen kallar oss ”Team Euromaint” är en grupp av anställda på golvet. Vi har ingen ambition att representera alla anställda på Euromaint utan förmedla och sprida information som kan användas för att organisera på arbetsplatsen.

http://lucknuckan.blogspot.com/ - Spärrvakt i sthlms tunnelbana som skriver om arbetslivet.

http://tunnelseende.blogspot.com/ - Ännu en spärrvakt.

http://lagerarbetare.wordpress.com/ - Blog av lagenaarbetarna.

http://tidningsbud.blogspot.com/- Reklamutdelare som skriver om tillvaron.

http://tunnelbloggen.wordpress.com/ - Organ för de arga tunnelbaneförarna i sthlm. Tunnelbloggen är en fackligt oberoende blogg. En blogg för och av alla oss som sliter på tunnelbanan. Tunnelbloggen är Tunneltidningens digitala kompis och finns på nätet för att du ska ha nåt att surfa på. Här lägger vi ut alla texter från Tunneltidningen så att du kan kommentera och diskutera dem. För oss alla. Av oss alla. Tillsammans är vi starka.

http://veoliahora.wordpress.com/ - Vi som skriver här kommer från Stockholm och jobbar på TUB1 som förare.

http://varforskola.blogspot.com - Föreskolearbetare

http://callcenterjugend.wordpress.com/ "INGEN GILLAR OSS, OCH VI GILLAR INGA" - En blog från callcenterträsket