Kaffe och kanyler

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök

Kaffe och kanyler var en blogg (http://kaffeokanyler.wordpress.com/) som existerade en kort period i slutet av 2007 och början av 2008 men som nu är borta från nätet. Skriven av en vårdare och om vårdarbetet. Författaren skrev konsekvent i tredje person vilket var ett nytt och freischt grepp. Vi publicerar sjävklart det eminenta materialet här så andra kan fortsätta att ta del av det. Första inlägget och tanken med bloggen:


Han tar några stapplande steg

Han jobbar på ett boende för människor som av någon anledning blivit av med sitt hem eller inte klarar av ett eget boende. Anledningarna kan vara hyresskulder som gör det svårt att få ny lägenhet, eller kanske psykiska problem. I regel är orsaken missbruksrelaterad, missbruk av alkohol och/eller andra droger. I första hand är det nog inte problematiken i dessa frågor han vill dryfta på denna blogg, även om det kanske kommer upp emellanåt. Han skulle vilja använda den här bloggen för att ventilera, för att för sig själv kanske få en klarare blick över arbetet och arbetsplatsen genom att skriva ned händelser och tankar.

Att göra det i bloggform därför att han vill dela med sig av sina eventuella erfarenheter och förhoppningsvis få del av andras erfarenheter och tankar. Han anser nämligen att det är så vi kan utvecklas, stärkas och effektivare kämpa för ett drägligare liv. Då man riskerar att få sparken om man skulle konstatera något så självklart som att man inte alltid älskar sitt arbete, så vill han vara anonym. Då man riskerar att få sparken när man konstaterar något så självklart som att man inte alltid älskar sitt arbete, så anser han att vi ännu mer måste stå upp för oss själva, för varandra. Må det så vara anonymt, bakom pseudonymer eller svarta masker. Vi måste stå upp. Så, då börjar vi.

(Läs mer)