Alternative Crew Handbook

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök

McDonalds stjäl välståndet vi producerar varje dag, så det är inte mer än rätt att vi tar tillbaka så mycket som möjligt på alla sätt vi kan komma på. Men tyvärr finns det ett problem. Syftet med lagstiftningen är att bevara det kapitalistiska systemet. Denna text uppmanar med anledning av detta inte på något vis till brott, utan är att betrakta som ren underhållning.

Det mest uppenbara sättet att ta tillbaka det som tillhör oss är att ta pengar ur kassorna. McDonalds vet att de flesta anställda avskyr företaget och de har vidtagit åtgärder för att minimera summan pengar som ”stjäls”. Några exempel på detta är uniformer utan fickor, kameror, rigorösa kontroller av pengahanteringen och ”t-röd nojan” för några år sedan.

Trots detta är det ganska enkelt att mer än fördubbla sin lön. Ett sätt är att helt enkelt ta en bunt sedlar från kassan. Denna metod är dock mycket kortsiktig. Om du vill ha en stadig inkomstkälla gäller det att inte ta för mycket åt gången och att inte stjäla för uppenbart. (Om du stjäl en större summa är det säkrast att inte komma tillbaka och att du tagit tillräckligt med pengar så du klarar dig hela semestern, annars är det rätt poänglöst). Ta lite då och då, och spela oskyldig när det saknas pengar i din kassa. Om det saknas mer än 300 kronor blir det dock uppenbart för även den dummaste chef att du, eller någon annan med tillgång till din kassa, ”stulit”. Om det regelbundet saknas pengar i din kassa kommer du troligen få sparken eller förvisas till köket (för några år sedan förbjöds en medlem i vårt crew att vistas nära kassorna - ledningen misstänkte att han ”stal” men kunde inte bevisa något).

När cheferna är stressade kan det hända att du får ta över en kassa utan att den räknas, eller att du får dela kassa med någon annan. Bingo. Så länge ni inte fastnar på övervakningskamerans film är det omöjligt att avgöra vem av er som är en lydig träl och vem som är ett ondskefullt kriminellt geni. Om det är jättemycket pengar kommer företaget att driva ärendet vidare, medan en lite mindre summa resulterar i att chefen sitter och surar på kontoret medan du och din kompis splittar bytet på er lokala krog.

Vanligtvis är det dock bäst att se till att din kassa stämmer när du går hem för dagen OCH att du har några sedlar nedstoppade i strumpan. Det finns en massa olika sätt att ordna detta på.

Den klassiska tekniken är att slå in ordern i kassan, ta emot pengar och sedan radera större delen av ordern. Skillnaden mellan den korrekta summa kunden betalat och den summa du slog in i kassan kan du stoppa i din egen ficka. För att få bukt med det här har McDonalds infört systemet med ”T-röda”. En T-röd dyker upp när du raderar ett köp utan att du har fått chefens godkännande. En del kassasytem blockerar den här manövern helt, medan andra markerar den på din kassarapport. Detta har dock inte tekniken. När det är stressigt händer det att chefen lämnar ifrån sig sina kassanycklar/kort till någon i personalen. Då är det fritt fram att radera hur mycket som helst och ge sig själv en rejäl utbetalning.

Om du jobbar på en drive-in kan du samarbeta med några kompisar. Den som står i kassa och tar emot ordern har kassanycklar/kort. Ordern slås in korrekt, betalningen tas emot, men så fort personen som lämnar ut maten är klar, så raderas hela ordern. Ni kan lätt tjäna 150 kronor på en hyfsad order. T-röda har dock gjort det här förfarandet lite knepigare. Den säkraste metoden är att bara slå in själva hamburgaren när kunden beställer ett helt meal. Om kunden äter på McDonalds ofta (och inte är turist eller snut) är det osannolikt att hon kommer att ifrågasätta varför du tar mer betalt än vad som står på kvittot. Skulle detta ändå inträffa är det bara att be om ursäkt och rätta till ditt ”misstag” (skönheten med detta ”bedrägeri” är att det är jätteenkelt att få det att se ut som just ett misstag). De flesta kunder vet precis vad de olika måltiderna kostar och kommer inte att reagera på vad det står på kvitto så länge du tar ”rätt summa” i betalning. Sen fortsätter du bara sådär och i slutet av dagen behåller du skillnaden mellan vad du slagit in och vad som finns i kassan. Avrunda till närmaste jämna sedel och stoppa dem i fickan. Disco.

Om stället du jobbar på kör med ojämna priser (t.ex. 39 kr) kan du ha några slantar liggande i kassan. När kunden ger dig två tior ger du bara tillbaka en krona, behåller tiorna själv och struntar i att slå in nåt i kassan. Om de kör med jämna priser behöver du inte ens han några mynt liggandes. Skulle du råka samla på dig en massa mynt är det bara att ta betalt på riktigt för några beställningar och växla mynten i kassan. Mynt kan nämligen vara lite svåra att smuggla med sig. Det finns en massa förpackningar du kan gömma dem i om det skulle knipa.

När du väl skaffat en positiv balans i kassan gäller det att smuggla ut ditt byte. En klassiker är att stoppa sedlar i strumporna när du låtsas knyta skorna. En del anställda konstruerar pengagömmor, exempelvis i slipsarna. Gå till omklädningsrummet så fort du får chansen och stoppa pengarna i din plånbok. Undvik att ha pengar på dig när kassan räknas. Det absolut säkraste sättet att smuggla ut pengar är att be en kompis komma in och spela kund i slutet av ditt pass. Då är det bara att ge henne bytet.

Hittills har vi bara snackat om pengar. Det är självklart bara en del av allt du kan svindla McDonalds på. Allt löst är inom räckhåll. Leksaker, ost, choklad, sallad, kakor, sås, rengöringsmedel, lampor, tejp, köksutrustning, salt, peppar, socker, pannkaksmet, växter, tepåsar, sopsäckar, ballonger, stegar, toalettpapper, brandsläckare. Du behöver aldrig mer gå och handla. McDonalds kan tillfredställa alla dina behov (förutom alkohol och droger, men det kan du å andra sidan byta till dig mot prylar från McDonalds), och de hjälper så gärna till.

Givetvis är stängning, och i viss mån öppning, bästa tillfälle att smita iväg med större saker. När du bär omkring på prylar du tänker ta med dig, försök få det att se så naturligt ut som möjligt. Om du är ute efter frukostprylar, sno dem på morgonen och inte på kvällen. Vanligtvis fungerar det bäst att vara helt fräck. Säg att du ska gå och kolla schemat nästa gång du bär omkring på ett lass ost. Folk är så upptagna att de varken märker att du kom tillbaka utan ost eller att alla du känner käkar ostmackor i en vecka efteråt. Ta med dig en extra väska till jobbet där du stoppar sånt du tänker ta hem. Om de blir misstänksamma visar du bara din ordinarie väska, som givetvis inte innehåller nåt konstigt. Hittar de den andra väskan nekar du att den är din. Misstänker de ingenting är det bara att stoppa den ena väskan i den andra och knalla hem med ditt byte.

Bäst möjligheter att smuggla ut saker har de som jobbar på en drive-in. Be en kompis att köra fram till luckan, veva ner fönstret och stoppa prylar under en filt i baksätet. Sen är det bara att köra fram till nästa lucka, med halva restaurangen under filten, och hämta en pommes frites.

Om sånt här händer i lite större skala, vilket det vanligen gör, kommer de att börja låsa lagret. Inga problem, släng bara nycklarna i soporna när ingen ser. Det kommer att paja skiftet helt och hållet. Snart kommer det inte finnas något att sälja. De kommer att vara tvungna att ringa chefen som har ett par extra nycklar, som i sin tur är tvungen att ge sig av hemifrån, tillverka ett par nya nycklar och så vidare. Detta kommer att bli så jobbigt att det ska mycket till innan de låser lagret igen.

Det finns massor av värdefulla prylar på Mcdonalds. Happy meal-leksaker blir fina presenter åt unga släktingar. Vi känner en person som brukar byta hash browns mot hasch. Du kan försörja familj och vänner med tepåsar, hushållsartiklar, såser och så vidare. Ge dig in på svarta marknaden. McDonalds äger oss och vi kan blåsa dem hur mycket som helst och ändå inte få tillbaka ens hälften av vad de är skyldiga oss. Hoppas du gillade texten. Den är helt och hållet påhittad. Kom ihåg att det är förbjudet att stjäla.


Tidigare publicerad på nu mera nedlagda: ascocialstyrelsenRestaurang.jpg


Folket i Mcdonalds resistance workers har satt ihop en go liten handbok för bugarflippare där ute. De har även gjort en underhållande lista på nio saker att göra på McDonalds när det är dött.
Andra restaurangknegare berättar

Böcker på temat

Film