Skillnad mellan versioner av "Evhammar, Micke: Sju dagar i maj"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'right '''Sju dagar i maj''' utspelar sig på en byggarbetsplats någonstans i Stockholm. Det är ett kollektivt drama där e...')
 
 
(En mellanliggande version av en annan användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
 
[[Bild:Evhammar micke-sju dagar i maj.gif|frame|right]]
 
[[Bild:Evhammar micke-sju dagar i maj.gif|frame|right]]
  
'''Sju dagar i maj''' utspelar sig på en byggarbetsplats någonstans i Stockholm. Det är ett kollektivt drama där ett gäng byggnadssmeders dagliga slit tillsammans och olika livsöden skildras under några ödesmättade dagar i Maj. Sju dagar innan nåt jävligt hemskt kommer hända. Deras liv och arbetet skildrar också byggbranschen och samhället i stort. Med ökad press, hets och minimala marginaler. Osäkra anställningar, utslitna kroppar, utmärglade lastbilschaffisar från Östeuropa som kör byggmaterial över hela kontinenten under vedervärdiga förhållanden, bemanningsföretag mm. Men även yrkesstoltheten och glädjen i arbetet finns med. Speciellt när berättelsen går genom den utslitne J:sons ögon sätts själva hantverket i sitt sammanhang. Han minns hur det var förr och hur det ändrats fram till i dag. Men även hur det var ännu längre tillbaks. Genom åldringarna han själv jobbat med som ungdom och deras berättelser. Eller i en av hans favoritböcker; [[Josef Kjellgren]]s ''[[Kjellgren, Josef: Människor kring en bro|Människor kring en bro]]'', även den en kollektivroman om byggnadssmeder i Stockholm fast 80 år tidigare.
+
'''Sju dagar i maj''' är en roman av [[Micke Evhammar]]. Boken utspelar sig på en byggarbetsplats någonstans i Stockholm. Det är ett kollektivt drama där ett gäng byggnadssmeders dagliga slit tillsammans och deras olika livsöden skildras under några ödesmättade dagar i maj, sju dagar innan nåt jävligt hemskt kommer hända. Byggnadssmedernas liv och arbete skildrar också byggbranschen och samhället i stort, med ökad press, hets och minimala marginaler, Det handlar om osäkra anställningar, utslitna kroppar, utmärglade lastbilschaffisar från Östeuropa som kör byggmaterial över hela kontinenten under vedervärdiga förhållanden, bemanningsföretag och så vidare. Även yrkesstoltheten och glädjen i arbetet finns med. Speciellt när berättelsen går genom den utslitne J:sons ögon sätts själva hantverket i sitt sammanhang. Han minns hur det var förr och hur det ändrats fram till i dag. Men även hur det var ännu längre tillbaka, genom åldringarna han själv jobbat med som ung, och deras berättelser. Eller från en av hans favoritböcker: [[Josef Kjellgren]]s ''[[Kjellgren, Josef: Människor kring en bro|Människor kring en bro]]'', även den en kollektivroman om byggnadssmeder i Stockholm - fast 80 år tidigare.
  
Micke väver skickligt samman de olika karaktärernas liv till en helhet av högsta klass. Det är spännande och levande samtidigt som han tydligt lyckas måla upp de större sammanhangen. En av de bästa kollektivromanerna på den här sidan av 2000-talet!
+
Micke väver skickligt samman de olika karaktärernas liv till en helhet av högsta klass. Det är spännande och levande, samtidigt som han tydligt lyckas måla upp de större sammanhangen. En av de bästa kollektivromanerna på den här sidan av 2000-talet!
  
 
[[Kategori:Arbetarlitteratur]]
 
[[Kategori:Arbetarlitteratur]]

Nuvarande version från 26 november 2017 kl. 22.29

Evhammar micke-sju dagar i maj.gif

Sju dagar i maj är en roman av Micke Evhammar. Boken utspelar sig på en byggarbetsplats någonstans i Stockholm. Det är ett kollektivt drama där ett gäng byggnadssmeders dagliga slit tillsammans och deras olika livsöden skildras under några ödesmättade dagar i maj, sju dagar innan nåt jävligt hemskt kommer hända. Byggnadssmedernas liv och arbete skildrar också byggbranschen och samhället i stort, med ökad press, hets och minimala marginaler, Det handlar om osäkra anställningar, utslitna kroppar, utmärglade lastbilschaffisar från Östeuropa som kör byggmaterial över hela kontinenten under vedervärdiga förhållanden, bemanningsföretag och så vidare. Även yrkesstoltheten och glädjen i arbetet finns med. Speciellt när berättelsen går genom den utslitne J:sons ögon sätts själva hantverket i sitt sammanhang. Han minns hur det var förr och hur det ändrats fram till i dag. Men även hur det var ännu längre tillbaka, genom åldringarna han själv jobbat med som ung, och deras berättelser. Eller från en av hans favoritböcker: Josef Kjellgrens Människor kring en bro, även den en kollektivroman om byggnadssmeder i Stockholm - fast 80 år tidigare.

Micke väver skickligt samman de olika karaktärernas liv till en helhet av högsta klass. Det är spännande och levande, samtidigt som han tydligt lyckas måla upp de större sammanhangen. En av de bästa kollektivromanerna på den här sidan av 2000-talet!