Litteratur

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Litteratur.jpg
Här kommer du åt all den litteratur vi använt i arbetet här på wikin. Även sådant som vi inte direkt använt i olika artiklar men har med wikin och kampen för makten över våra liv att göra samlas här. Det kan vara olika verk som är tankvärda, kan komma till användning i framtiden eller som är ren nöjesläsning.

Alla böcker listas iaf under kategorin "Böcker". Eller nåja, inte riktigt alla. De riktigt usla böckerna hamnar under kategorin "riktigt usla böcker". Ja, för det är ju dumt att blanda grädde med bajs. Att vi övh taget listar dem är för att varna andra läsare för bottennappen. Livet är för kort för dålig litteratur! Självklart är det ju bara böcker som verkar vara potentiellt intressanta för oss i det här projektet som skall in. Alltså "Biggles flyger västerut" eller "Fem på fotvandring" kvalar inte in.

Vill man ha litteraturen om ett specifikt land eller företeelse så kan det finnas enskilda bokkategorier eller genomgångar för dessa, om någon pallat göra ett tillräckligt stort gräv dvs. Tex genomgången "Rapportböcker" eller "Rapportböcker kategorin". Dessa hittar man för det mesta under den övergripande litteratur kategorin. Annars brukar ju böcker som har med tex Colombia att göra nämnas i artikeln eller åtminstone vara listade under just Colombia kategorin.

Böckerna är inte svåra att få tag på. Traska ner till ditt närmsta bibliotek så kan de med största sannolikhet beställa in det du vill ha. För hemmagrävaren så rekommenderar vi Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek och dess fina sökmotor KATA. Arkivet och biblan är även kopplade till libris där mycket (inte allt) av KATA´s innehåll finns med men och även en massa annat. Dessutom säljer vi några av de bästa titlarna i vår boklåda.

Online-resurserna ökar också i en allt högre takt. På libcom, Marxists.org och The anarchist library hittar man en hel del mycket läsvärda titlar.

Vi rekommenderar även http://litteraturbanken.se/ där det finns både författarporträtt och skannade böcker.