Diskussion:Stalinism

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök

Sen får vi inte att det framför allt är en historisk företeelse, ett fenomen. En viss period i sovjet och dess kolonistaters historia och utveckling. En viss eknomisk och geopolitisk form. Har läst en bra bok om det här som jag ska skriva in ateckningarna ifrån.--Kurtake 8 januari 2010 kl. 21.00 (CET)

Okej, jag skrev som jag skrev inte pga några böcker jag läst utan för att folk jag snackat med (typ kp och en autonom kommunist prostalin) säger så. Jag vet ärligt talat inte... så det är bar att ändra om det skulle vara så :) Alven 9 januari 2010 kl. 00.20 (CET)
Äh, det är ju en bra början. Bara man tänker på det för framtiden. Du fyller på med du kan o hittar så kommer vi andra efter så småningom. Min poäng är att vi inte ska fastna i att se det som en samling ideer som kommer från ingenstans. För mig är de här grejorna något främst materiellt. En period i sovjets historia, ett samhällssystem. Tror att det var trottarna o de andra kommunisterna i opposition som myntade begreppet för att beskriva stalins centralisering av den sovjetiska statsapparaten, uppbyggandet av den tunga industrin på övriga ekonomins bekostnad och med tvång och slavarbete, förföljelser, angiveri, polisstat mm.--Kurtake 9 januari 2010 kl. 12.37 (CET)