Aschberg, Robert: Nyklippt

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Aschberg robert-nyklippt.gif

Nyklippt är en samling artiklar av Robert Aschberg som han skrev ihop i skiftet mellan 1980- och 1990-tal. Är mest från tidningen Z och expressen. Mest rappa små betraktelser där han blandar lite tyckande med små anekdoter från sitt liv. Han tar i ända från tårna för att alltid framstå som rapp, kaxig, manlig och lite folklig... O provocerande så klart. Det är väl det centrala för den här gubben. Även fast han bara var lite provocerande (för gråsossar) på 1980-talet och sedan dess levt på gamla meriter.

Inte så jävla intressant egentligen. Lite kul när han kastar smuts på andra toppar. Fast det blir ju smutskastning i glashus. Han pysslade eller kom ganska snart efter den dära bokens utgvning pyssla med just det han beskylde andra för. Så här skriver han själv om boken i förordet ang hur boken kom till:

- Säg som det är, sa jag. Jag är ingen känslig typ. Ni vill slå mynt av att jag blivit TV-pajas. Jag förstår er. Vi lever i ett ruttet kapitalistsamhälle, fyllt av rovgirighet, svek och föräderi. Vi kan inte ändra på det hur mycket vi än vill. Ni gör ett skitigt jobb i bokbranschen, men det är ett jobb som måste göras. Och pengar luktar inte.

Vill man höra en från det här samhällets parasitära stödtrupper berätta om sin meningslösa tillvaro på våra ryggar så kan boken underhålla. Den är nämligen skriven på ett lätt och rappt språk.