Motarbetaren (2004)

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Icke att förväxla med dagens motarbetaren eller motarbetaren av 2006´s årgång.

Motarbetaren (http://trouble.at/motarbetaren) var en arbetsplatstidning för folk som ville kämpa utanför ramarna och lyfta fram arbetarklassens positioner. Startades 2003, gav ut 5 nummer för att sedan avsomna 2004. Så här skrev de själva när det begav sig:

"Motarbetaren sätts ihop av en redaktion i Göteborg med syfte och mening att sprida erfarenheter och diskussion om den otyglade arbetarkampen.

Redaktionens medlemmar är partipolitiskt obundna men har kontakter med praktiskt taget hela den icke-stalinistiska vänstern. Vi ställer oss helt emot partiegoism och vill istället rent konkret utgå från våra arbetsplatser och vår vardag utanför arbetsplatsen i diskussionen om kampmetoder för att förbättra vår gemensamma situation som arbetare.

Fackföreningar och partier har en passiviserande och legaliserande roll i arbetarkampen och detta bekämpas ständigt genom olagliga och utomfackliga aktiviteter såsom vilda strejker, maskningar och mildare former av sabotage. Dessa kampformer står utanför vänsterpartiernas och fackföreningarnas kontroll och är därmed ett hot mot deras auktoritet. Detta ser vi som något positiv och värt att lyfta fram och utveckla.

Vild kamp, utan baktankar och politiskt manövrerande, är det enda som kan lyfta fram arbetarklassens positioner och erövra vår tid och våra liv från kapitalisterna."

Stafettpinnen återupptogs 2006 av en helt ny redaktion som inte hade med den gamla att göra.