Skillnad mellan versioner av "Wernström, Sven: Trälarnas söner"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
m
Rad 1: Rad 1:
[[Bild:Wernstrom,_sven_-_tral_son.gif|right|frame]][[Sven Wernström|Sven Wernströms]] andra bok i den romanserien om livet i historiska Norrköping. I korta berättelser framstår livets glädjeämnen och vedermödor (med betoning på vedermödor) fån 1500-talet fram till och med 1700-talet. Bokens huvudpersoner är människor av kött och blod, egendomslösa, soldater, arbetare. De släpar under herrarnas ok.
+
[[Bild:Wernstrom-tralarnas_soner.gif|right|frame|"Det blir nog spinneri för er som all andra".]]'''Trälarnas söner''' är [[Sven Wernström]]s andra bok i den romanserien om livet i historiska Norrköping. I korta berättelser framstår livets glädjeämnen och vedermödor (med betoning på vedermödor) fån 1500-talet fram till och med 1700-talet. Bokens huvudpersoner är människor av kött och blod, egendomslösa, soldater, arbetare. De släpar under herrarnas ok.
  
Under 1500-talet dras två unga f.d vaktsoldater in i striden mellan borgare, kung och kyrka. Kyrkostölder, mord och hårda dommar följer. På 1600-talet följer vi en pojke från gatans lek in i arbete och slit. 1700-talets pojke och flicka döms till arbete på spinnhus, odrägliga förhållanden, höga vinster, än mäktigare herrar. [[Norrköping]]s historia, likt mänsklighetens, är historien om klasskamp. Wernström tecknar missären och gemenskapen som utgör de storslagna stridernas grogrund och språngbräda. En inlevelsefull och medryckande historalektion. Bokserien kallas ungdomsböcker men är lämplig och nyttig för alla åldrar.  
+
Under 1500-talet dras två unga f.d vaktsoldater in i striden mellan borgare, kung och kyrka. Kyrkostölder, mord och hårda dommar följer. På 1600-talet följer vi en pojke från gatans lek in i arbete och slit. 1700-talets pojke och flicka döms till arbete på spinnhus, odrägliga förhållanden, höga vinster, än mäktigare herrar. [[Norrköping]]s historia, likt mänsklighetens, är historien om klasskamp. Wernström tecknar missären och gemenskapen som utgör de storslagna stridernas grogrund och språngbräda. En inlevelsefull och medryckande historialektion. Bokserien kallas ungdomsböcker men är lämplig och nyttig för alla åldrar.  
  
Trälarnas söner ingår i en romansvit. Den föregås av [[Wernström, Sven: Trälarna|Trälarna]] och följs av [[Wernström, Sven: Trälarnas döttrar|Trälarnas döttrar]].
+
'''Föregås av:'''
 +
* ''[[Wernström, Sven: Trälarna|Trälarna]]''
 +
* ''[[Wernström, Sven: Trälarnas söner|Trälarnas söner]]''
 +
 
 +
 
 +
'''och följs av:'''
 +
* ''[[Wernström, Sven: Trälarnas döttrar|Trälarnas döttrar]]''
 +
* ''[[Wernström, Sven: Trälarnas uppror|Trälarnas uppror]]''
 +
* ''[[Wernström, Sven: Trälarnas vapen|Trälarnas vapen]]''
 +
* ''[[Wernström, Sven: Trälarnas fruktan|Trälarnas fruktan]]''
 +
* ''[[Wernström, Sven: Trälarnas framtid|Trälarnas framtid]]''
  
 
[[Kategori:Böcker]]
 
[[Kategori:Böcker]]

Versionen från 17 maj 2009 kl. 20.39

"Det blir nog spinneri för er som all andra".
Trälarnas söner är Sven Wernströms andra bok i den romanserien om livet i historiska Norrköping. I korta berättelser framstår livets glädjeämnen och vedermödor (med betoning på vedermödor) fån 1500-talet fram till och med 1700-talet. Bokens huvudpersoner är människor av kött och blod, egendomslösa, soldater, arbetare. De släpar under herrarnas ok.

Under 1500-talet dras två unga f.d vaktsoldater in i striden mellan borgare, kung och kyrka. Kyrkostölder, mord och hårda dommar följer. På 1600-talet följer vi en pojke från gatans lek in i arbete och slit. 1700-talets pojke och flicka döms till arbete på spinnhus, odrägliga förhållanden, höga vinster, än mäktigare herrar. Norrköpings historia, likt mänsklighetens, är historien om klasskamp. Wernström tecknar missären och gemenskapen som utgör de storslagna stridernas grogrund och språngbräda. En inlevelsefull och medryckande historialektion. Bokserien kallas ungdomsböcker men är lämplig och nyttig för alla åldrar.

Föregås av:


och följs av: