Skillnad mellan versioner av "Viksten, Albert: Bäverbäcken"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Roman och naturskildring av Albert Viksten. Boken utspelar sig i den norrländska vildmarken och huvudrollen innehavs av den omgivande naturen och ett nybyggarpar som ger...')
 
 
Rad 1: Rad 1:
Roman och naturskildring av [[Albert Viksten]]. Boken utspelar sig i den norrländska vildmarken och huvudrollen innehavs av den omgivande naturen och ett nybyggarpar som ger sig ut i skogen för att skapa sitt hem. Medan året har sin gång följer berättelsen djuren i skogen och nybyggarnas arbete - stugbygge, svedja, bärplock. Några gånger krockar världarna - som när björnhonan dödar parets ko och sedan själv sätter livet till - och möts, som skatans och gräsändernas närmande till människorna.  
+
[[Fil:Viksten Albert Bäverbäcken.jpg|right|200px]]Roman och naturskildring av [[Albert Viksten]]. Boken utspelar sig i den norrländska vildmarken och huvudrollen innehavs av den omgivande naturen och ett nybyggarpar som ger sig ut i skogen för att skapa sitt hem. Medan året har sin gång följer berättelsen djuren i skogen och nybyggarnas arbete - stugbygge, svedja, bärplock. Några gånger krockar världarna - som när björnhonan dödar parets ko och sedan själv sätter livet till - och möts, som skatans och gräsändernas närmande till människorna.  
  
 
[[Kategori:Böcker]]
 
[[Kategori:Böcker]]
 
[[Kategori:Arbetarlitteratur]]
 
[[Kategori:Arbetarlitteratur]]
[[Kategori:Vildmark]]
 
 
[[Kategori:Naturskildring]]
 
[[Kategori:Naturskildring]]
 
[[Kategori:Norrland]]
 
[[Kategori:Norrland]]

Nuvarande version från 27 december 2020 kl. 15.19

Viksten Albert Bäverbäcken.jpg
Roman och naturskildring av Albert Viksten. Boken utspelar sig i den norrländska vildmarken och huvudrollen innehavs av den omgivande naturen och ett nybyggarpar som ger sig ut i skogen för att skapa sitt hem. Medan året har sin gång följer berättelsen djuren i skogen och nybyggarnas arbete - stugbygge, svedja, bärplock. Några gånger krockar världarna - som när björnhonan dödar parets ko och sedan själv sätter livet till - och möts, som skatans och gräsändernas närmande till människorna.