The Molly Maguires (1970)

Från Polkagriswiki
Version från den 25 februari 2010 kl. 18.20 av Kurtake (Diskussion | bidrag) (Ny sida: right '''The Molly Maguires''' är en gammal rulle om ett gäng Irländska gruvarbetare i USA som organiserat sig i ett hemligt sällskap för att slå...)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
The molly maguires.gif

The Molly Maguires är en gammal rulle om ett gäng Irländska gruvarbetare i USA som organiserat sig i ett hemligt sällskap för att slåss mot gruvägarna. Sällskapet kallas Molly Maguires och använder direkt aktion för att uppnå sina mål. Man saboterar produktionen, spränger järnvägar, spöar upp och skjuter ner förmän, chefer och ägare som är extra jävliga. När filmen börjar har precis en stor strejk slagits ner. Gruvägarna kallar in pinkertons för röja Molly Maguires ur vägen. En infiltratör får i uppdrag att vinna männens förtroende och samla tillräckligt med bevis mot medlemmarna för att kunna arrestera dem.

Filmen har en "borta med vinden"-känsla. Gruvarbetarna är smutsiga och lever fattiga liv men verkar inte så smutsiga eller fattiga. Klara färger och avskalade scenerier. Bort ser man från det så är filmen förvånansvärt bra. En av ledarna spelas av Sean Connery.