Steven Dudley

Från Polkagriswiki
Version från den 17 januari 2011 kl. 11.19 av Kurtake (Diskussion | bidrag)

Hoppa till: navigering, sök
Steven dudley.jpg

Steven Dudley är författare och före detta frilansjournalist som även jobbat som fredsobservatör för Peace Brigades International (PBI). Är idag tydligen nån typ av regionschef på The Miami Herald för anderna.

Åkte till Colombia första gången 1995 som fredsobservatör i PBI där han följde med politiskt förföljda och dokumenterade "övergrepp mot de mänskliga rättigheterna". Det var under den här tiden som han mötte många av de människor vars öden skulle utgöra stommen i hans bok Walking ghosts. Folk som vart medlemmar i Unión Patriótica dödsdömda av Paramilitären och armen. Som (fortfarande) bara gick o väntade på att bli mördade vilket titeln anspelar på. Ett parti som helt slaktades av sina motståndare mellan 1985-1989. Runt 4500 medlemmar mördades på 4 år.

Han rapporterade under sina 7 år i Colombia i många av de stora amerikanska tidningarna (tex The Washington Post & The Economist), USA´s motsvarighet till SR, BBC’s The World. Dessutom flängde karln runt och rapporterade från Haiti, Equador, Brazilien, Nicaragua, Kuba, Venezuela and Miami.

Han har en BA i "Latin American History" vid Cornell University och en MA i "Latin American Studies" vid University of Texas at Austin. Dessutom har han jobbat som högskolelärare under en period. Han tjötar dessutom spanska och portugisiska flytande.