Steffen, Jeanne: Att vara underklass

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök

En rätt outhärdlig liten bok som gavs ut under herrens år 1969 på Verdandi-debatt. Verdandi-debatt gav väl ut mer eller mindre oheta prylar (liberaler som ville få arbetarrörelsen att tänka liberalt) under de år de hann vara aktiva men den här pocketen tar nog första priset i kategorin "skitnödiga-och-styltiga-alster-utan-innehåll". Enligt bokens baksida så är författarinnan en ung konstnärsmodell som har "växt upp i fattiga förhållanden".

Vår unga konstnärsmodell verkar ha gett sig fan på att låta mer forcerad än en konservativ professor i nationalekonomi. Antagligen har hon tom hämtat inspirationen från akademikerna på 40-talet. Så jävla styltigt låter det. Studien är dessutom upplagd lite som en akademisk uppsats. Dvs hon har gjort någon liten enkätundersökning som egentligen inte säger ett skit om nånting o drar sen en massa slutsatser med den som ursäkt. Hon orerar en massa om hur folk från de olika samhällsklasserna känner sig och varför.

Den här boken är patetisk och ett slöseri med tid. Läs den inte. Det gjorde iaf inte jag. Tio - femton sidor var nog. Vist den är kort men varför ska man plåga sig. Tråkiga styltiga böcker tar dessutom dubbelt så lång tid att läsa. Läs nåt bra istället vetja.