Socialistiska Partiet (trottar)

Från Polkagriswiki
Version från den 31 oktober 2017 kl. 09.15 av Koltrast (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Skön Eldoradofeeling på färgerna
Socialistiska Partiet är en trottesekt. Ungdomsförbundet har snott det andrika namnet ungsocialisterna. Tidningen heter Internationalen. Huvudsysselsättningen är att infiltrera och styra (trotta) andra politiska rörelser och andra människors uppror där det finns möjlighet.

Sekten har bytt namn lika gånger som en vanlig människa byter kalsonger under en vecka. Uppstod iaf 1969 med bildandet av organisationen Revolutionära Marxister.

Vid årsskiftet 1970/1971 gick Revolutionära Marxister samman med den ur studentorganisationen Clarté bildade Bolsjevikgruppen och den nya organisationen kallade sig Revolutionära Marxisters Förbund, RMF. De tog tydlig ställning för den ryska kontrarevolutionen och Komintern under Lenin och Trotskijs ledarskap. Förbundets medlemmar var organiserade i celler med anknytning till arbetsplatser, skolor och universitet. Nya medlemmar valdes in på prov och efter några månaders förbundsarbete erhölls fullt medlemskap genom omröstning. RMF var engagerat soldatfackligt och medverkade i värnpliktsriksdagen.

1975 bytte förbundet namn till Kommunistiska Arbetarförbundet (KAF).

Som brukligt är för trotte-sekter så splittrar man ständigt upp sig i nya fraktioner efter bråk runt marxistiska hårklyverier eller personkonflikter. Vid den 7:e kongressen 1980 uteslöts den s.k. bolsjevikfraktionen och dessa bildade istället Socialistiska Förbundet. Detta följdes så klart upp med ett namnbyte vid förbundets 8:e kongress 1982, till Socialistiska Partiet. Man hade insett att namnet inte var så hett o mest förknippades med förtrycket i de realsocialistiska staterna. Några år senare, vid den 12:e partikongressen så bröt de som gillade det gamla namnet bättre sig ur och bildade 1989 Kommunistiska Förbundet.

1994 antogs ett nytt partiprogram. För att sälja in sig hos "massorna" så slog man fast "att en socialistisk revolution endast kan genomföras om den har stöd av en folkmajoritet och att denna revolution bör ske fredligt". Självklart vart det bråk runt även detta och några upprörda själar lämnar förbundet för att bilda sekten Arbetarmakt.

Kända SP trottar

Storförfattaren Stieg Larsson var med fram till 1987 då han gick ur eftersom han inte ville sammanknippas med tveksamma regimer. Han skall tydligen också ha försökt testamentera bort allt han ägde och kommande royaltys till sekten i samband med sin död. Fanns dock inga vittnen på detta så det ogiltigförklarades. Surt sa räven. Slapp vi antagligen ett flertal överfinansierade skitnödiga trottekampanjer. Även den folkkäre TV-profilen Staffan Ling har en historia i partiet.

Av deras idag aktiva medlemmar är Anders_s som skriver på http://www.zaramis.nu/blog/ och journalistarslet Andreas Malm mest kända.

Om man tittar på förmågorna som befolkade partiet i sin förstadier (RMF/KAF) så utmärker sig Klas Eklund, chefsekonom på SEB och ett av de tyngsta namnen inom det svenska storborgerskapet.

Författaren och journalisten Gunnar Wall är medlem i partiet och var under en period chefredaktör för partiorganet.

Kuriosa

FAM o trottar på march
Traskade tillsammans med FAM till Tjeckoslovakiska ambassaden 1978. Vilket samröre hade de? Varför Hänger FAM med trottar?

SÄPO verkar ha fått för sig att de utgjorde nån typ av hot mot rikets säkerhet. Från och med 1971 övervakar man sekten och fixar en infiltratör som lämnar ut info.

Hemsida