Skillnad mellan versioner av "Serge, Victor: Witness to the German revolution"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
m
m
 
(3 mellanliggande versioner av samma användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
[[Bild:Serge,_Victor_-_Witness.jpg|right|thumb]]237 sidor med skräp. Boken är en sammling av bolshevik-journalisten [[Victor Serge]]´s rapportering från tyskland perioden 1922-1923 där han jobbade som journalist för [[kommintern]]. För det mesta så beskrivs den enorma misären med lite ögonblicksbilder och en del svepande statestik. På detta så berättar han i vräkiga ordalag vad arbetarklassen borde göra. Dvs sluta upp i det tyska kommunistpartiet och lyfta fram kommunisterna till statsmakten så att de kan få bilda en ny byråkratisk klass på arbetarnas ryggar. Osexigt. Men för den överintresserade kan det ju vara intressant att kolla på skiten som droppar ur kontrarevolutionens många munnar samtidigt som det verkliga händelseförloppet i [[tyska revolutionen]] studeras.
+
[[Bild:Serge,_Victor_-_Witness.jpg|right|frame]]237 sidor med skräp. Boken är en sammling av bolshevik-journalisten [[Victor Serge]]´s rapportering från tyskland perioden 1922-1923 där han jobbade som journalist för [[komintern]]. För det mesta så beskrivs den enorma misären med lite ögonblicksbilder och en del svepande statestik. På detta så berättar han i vräkiga ordalag vad arbetarklassen borde göra. Dvs sluta upp i det tyska kommunistpartiet och lyfta fram kommunisterna till statsmakten så att de kan få bilda en ny byråkratisk klass på arbetarnas ryggar. Osexigt. Men för den överintresserade kan det ju vara intressant att kolla på skiten som droppar ur kontrarevolutionens många munnar samtidigt som det verkliga händelseförloppet i [[tyska revolutionen]] studeras.
  
  
 +
[[Kategori:Böcker]]
 
[[Kategori:Journalism]]
 
[[Kategori:Journalism]]
[[Kategori:Trottelitteratur]]
+
[[Kategori:Trotteböcker]]
 
[[Kategori:Tyska revolutionen]]
 
[[Kategori:Tyska revolutionen]]

Nuvarande version från 6 november 2010 kl. 15.38

Serge, Victor - Witness.jpg
237 sidor med skräp. Boken är en sammling av bolshevik-journalisten Victor Serge´s rapportering från tyskland perioden 1922-1923 där han jobbade som journalist för komintern. För det mesta så beskrivs den enorma misären med lite ögonblicksbilder och en del svepande statestik. På detta så berättar han i vräkiga ordalag vad arbetarklassen borde göra. Dvs sluta upp i det tyska kommunistpartiet och lyfta fram kommunisterna till statsmakten så att de kan få bilda en ny byråkratisk klass på arbetarnas ryggar. Osexigt. Men för den överintresserade kan det ju vara intressant att kolla på skiten som droppar ur kontrarevolutionens många munnar samtidigt som det verkliga händelseförloppet i tyska revolutionen studeras.