Skillnad mellan versioner av "Martin Glaberman"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
(Ny sida: Född i slutet av 1910-talet och död 2001, 83 år gammal. Martin Glaberman hoppade av studierna, knogade 20år på bilfabrik innan han flydde tillbaka till Universitetet. Har skrivit mycke...)
 
Rad 1: Rad 1:
Född i slutet av 1910-talet och död 2001, 83 år gammal. Martin Glaberman hoppade av studierna, knogade 20år på bilfabrik innan han flydde tillbaka till Universitetet. Har skrivit mycket om självaktiviteten på jobbet, hur arbetare i små grupper samarbetare mot tvånget och hetsen - för sig själva och varandra. Han kritiserar facket, företagets polis, politik och repressentation. Fröet och vägen till en värld för oss ligger i gemenskapen och kampen idag. Glaberman var marxist och en del av [[Johnson-Forest tendensen]].
+
Född i slutet av 1910-talet och död 2001, 83 år gammal. Martin Glaberman hoppade av studierna, knogade 20år på bilfabrik innan han flydde tillbaka till Universitetet. Har skrivit mycket om självaktiviteten på jobbet, hur arbetare i små grupper samarbetar mot tvånget och hetsen - för sig själva och varandra. Han kritiserar facket, företagets polis, politik och repressentation. Fröet och vägen till en värld för oss ligger i vår gemenskap och kamp idag. Glaberman var marxist och en del av [[Johnson-Forest tendensen]].

Versionen från 15 maj 2008 kl. 21.11

Född i slutet av 1910-talet och död 2001, 83 år gammal. Martin Glaberman hoppade av studierna, knogade 20år på bilfabrik innan han flydde tillbaka till Universitetet. Har skrivit mycket om självaktiviteten på jobbet, hur arbetare i små grupper samarbetar mot tvånget och hetsen - för sig själva och varandra. Han kritiserar facket, företagets polis, politik och repressentation. Fröet och vägen till en värld för oss ligger i vår gemenskap och kamp idag. Glaberman var marxist och en del av Johnson-Forest tendensen.