Lars Westman

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Så här obehagligt kan det bli när en gammal 68:a tar av sig kläderna och naken kravlar upp på matbordet med en SVT-kamera i högsta hugg.
Lars Westman föddes 1938 Nysve, Jämtland. Påstår sig vara typograf.

1965 åkte lasse och typografen Sven Wernström runt i Europa med folkabuss och producerade resereportage på veckobasis för FLT-press. 1966 filmade Lasse en dokumentär på Kuba tillsammans med Sven. Handlade om en flicka som studerade till lärare. De båda samarbetade även med artiklar i tidningen Tidsignal mellan 68-72. Sven skrev och Lasse illustrerade.

Fick kicken från SVT 1969 för att han var för röd och åkte med sin ml-polare upp till gruvstrejken som hållit på i två veckor redan. La alla sina pengar på råfilm och en liten sleten bil med papptak. Stannade i ett helt år. Finansierade projektet genom ett lån med strejkkassan som stöd. Rullen blev hans stora genombrott. Den sammanföll med att SVT2 startades upp. Verkar ha tillhört MLK eller rört sig i dess utkanter. Fick Gudrun Schyman att gå med i det förbundet iaf...

1974 filmar han i sydafrika... Har med sig frugan.

1977, flyttade paret Gudrun Schyman och Lars Westman till Gladsax i Skåne. Där fanns ingen MLK-grupp och de blev i stället medlemmar i vänsterpartiet kommunisterna (vpk) som senare skulle byta namn till vänsterpartiet.

När Gudrun Schyman födde sonen Dan på BB i Ystad, 1978, filmade Lars Westman födelsen och den filmen var länge en instruktionsfilm på barnavårdscentraler för blivande föräldrar. Den visades också i tv.

Gift med Gudrun Schyman under en period. Han gjorde en dokumentärfilm om deras första graviditet, förlossning och barnets första år i livet. 1978

"När Lasse skulle filma förlossningen så blev han så nervös att han fick ryggskott. Kollegan Lasse Hallengren fick rycka in och hålla i kameran. Efter den händelsen kallade Gudrun honom föraktfullt för ”Ryggskottet”. Båda var kommunister i olika fraktioner och Gudrun förklarade på ett tidigt stadium att hon skulle bli ordförande i VPK. Efter några år står Lasse vid diskbänken och byter blöjor och sköter dammsugare medan Gudrun arbetar på sin karriär. Hon har en glupande aptit på makt, på karlar, på sprit och så småningom också på andra kvinnor." (haverist sidan http://www.nationalmordet.nu/0463.html)

1987 skiljde de sig...

Hänger idag i Brasilien och dokumenterar de jordlösas kamp för jorden.

Rullar på wikin:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article242511.ab hustru misshandlare