Skillnad mellan versioner av "Järhult, Ragnar: Snigelposten"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
m (Ny sida: Vi har alla skrattat åt Erling Johansson'''Snigelposten''' är en novellsamling skriven av Ragnar Järhult. Novellerna rör sig som...)
 
 
(2 mellanliggande versioner av en annan användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
[[Bild:Jarhult_ragnar-snigelposten.gif|frame|right|Vi har alla skrattat åt Erling Johansson]]'''Snigelposten''' är en novellsamling skriven av [[Ragnar Järhult]]. Novellerna rör sig som flera av hans andra böcker runt pappersbruket i Jönköping. Några av karaktärerna från [[Järhult, Ragnar: Omslaget|''Omslaget'']] och [[Järhult, Ragnar: Bakslaget|''Bakslaget'']] skymtar snabbt förbi. Det handlar framför allt om livet som industriarbetare och man. Kvinnoförakt, ångestfylld sexualitet och hånfullt förakt mot de som är svagare. Men även om rädsla, ensamhet, vanmakten och förtvivlan. Sorgliga historier blandas med berättelser om rakryggade gamla gubbar som aldrig ger upp. Sveriges längsta strejk och gräv där du står cirklar.
+
[[Bild:Jarhult_ragnar-snigelposten.gif|frame|right|Vi har alla skrattat åt Erling Johansson]]'''Snigelposten''' är en novellsamling skriven av [[Ragnar Järhult]]. Novellerna rör sig som flera av hans andra böcker runt pappersbruket i Jönköping. Några av karaktärerna från [[Järhult, Ragnar: Omslaget|''Omslaget'']] och [[Järhult, Ragnar: Bakslaget|''Bakslaget'']] skymtar snabbt förbi. Det handlar framför allt om livet som industriarbetare och man. Kvinnoförakt, ångestfylld sexualitet och hånfullt förakt mot de som är svagare. Men även om rädsla, ensamhet, vanmakten och förtvivlan. Sorgliga historier blandas med berättelser om rakryggade gamla gubbar som aldrig ger upp. Sveriges längsta strejk och en "[[Lindqvist, Sven: Gräv där du står - Hur man utforskar ett jobb|gräv där du står cirkel]]".
  
Några av novellerna är tydligt självbiografiska. Välskrivet och lättläst.
+
Några av novellerna är tydligt självbiografiska. Sjukt välskrivet och lättläst.
  
 
[[Kategori:Arbetarlitteratur]]
 
[[Kategori:Arbetarlitteratur]]
Rad 7: Rad 7:
 
[[Kategori:Jönköping]]
 
[[Kategori:Jönköping]]
 
[[Kategori:Pappersbruk]]
 
[[Kategori:Pappersbruk]]
 +
[[Kategori:Novellsamlingar]]

Nuvarande version från 13 november 2012 kl. 22.20

Vi har alla skrattat åt Erling Johansson
Snigelposten är en novellsamling skriven av Ragnar Järhult. Novellerna rör sig som flera av hans andra böcker runt pappersbruket i Jönköping. Några av karaktärerna från Omslaget och Bakslaget skymtar snabbt förbi. Det handlar framför allt om livet som industriarbetare och man. Kvinnoförakt, ångestfylld sexualitet och hånfullt förakt mot de som är svagare. Men även om rädsla, ensamhet, vanmakten och förtvivlan. Sorgliga historier blandas med berättelser om rakryggade gamla gubbar som aldrig ger upp. Sveriges längsta strejk och en "gräv där du står cirkel".

Några av novellerna är tydligt självbiografiska. Sjukt välskrivet och lättläst.