Skillnad mellan versioner av "Confederación General del Trabajo"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
 
'''Confederación General del Trabajo''' är en spansk anarkosyndikalistisk fackförening.
 
'''Confederación General del Trabajo''' är en spansk anarkosyndikalistisk fackförening.
  
I slutet av 1970-talet bildade en del av [[CNT]] det obereonde facket [[CGT]]. Huvudskillnaderna mellan de båda fackföreningarna är att CGT har fler medlemmar, deltar i de fackliga valen och har anställd personal. CNT är medlemmar i [[AIT]] medan [[CGT]] står utanför och har istället internationella anarkosyndikalistiska samarbeten med bland annat [[SAC]] och franska [[CNT-Frankrike|CNT]].
+
I slutet av 1970-talet bildade en del av [[CNT]] det obereonde facket CGT. Huvudskillnaderna mellan de båda fackföreningarna är att CGT har fler medlemmar, deltar i de fackliga valen och har anställd personal. CNT är medlemmar i [[AIT]] medan CGT står utanför och har istället internationella anarkosyndikalistiska samarbeten med bland annat [[SAC]] och franska [[CNT-Frankrike|CNT]].
  
 
[[Kategori:Spanska fackföreningar]]
 
[[Kategori:Spanska fackföreningar]]
 
[[Kategori:Syndikalism]]
 
[[Kategori:Syndikalism]]

Versionen från 11 januari 2011 kl. 12.07

Confederación General del Trabajo är en spansk anarkosyndikalistisk fackförening.

I slutet av 1970-talet bildade en del av CNT det obereonde facket CGT. Huvudskillnaderna mellan de båda fackföreningarna är att CGT har fler medlemmar, deltar i de fackliga valen och har anställd personal. CNT är medlemmar i AIT medan CGT står utanför och har istället internationella anarkosyndikalistiska samarbeten med bland annat SAC och franska CNT.