Prole.info

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök

Prole.info är en sida för den arge lönearbetaren. Här samlas tankar och idéer som uppstår hos oss som dagligen kastar bort våra liv i grottekvarnen. Texterna kommer från alla olika tider och platser. En del är mer nyanserade än andra, några använder onödigt obskyrt språk, andra har för länge sedan passerat sitt "bäst före datum". Det de alla har gemensamt är att de ger oss nya intressanta perspektiv. Läs mer om vad tanken bakom sidan är på http://www.prole.info/proletariwhat.html

Navet på sidan är de egenproducerade grejorna. Inga jävla restauranger! är en summering av år efter år i restaurangbranschen. En kritik från en av alla de som dagligen föder oss med mat, sprit och kaffe. De små detaljerna i vardagen spelar mot helhetsgrepp på branchen och motstånd. Den är både en analys och ett stridsrop. ARBETE GEMENSKAP POLITIK KRIG är ett tjugoåttasidig serietidning om vår värld. Vad som bygger upp den vardag vi tvingas leva i. Vad som driver oss in i meningslöst arbete och konstlad fritid. Vad som skiljer oss från varandra och vår värld. Även en modern remake på den gamla klassiska affischen den kapitalistiska pyramiden finns med.

Under 2011 utkom 'The Housing Monster' på internet. I detta seriealbum tar prole.info ett helhetsgrepp på bostäder - allt från byggarbetet och boendet till spekulationen och de vardaglig profiterna.

Prole.info har även illustrerat flera svenska böckers omslag. Tillsammans - Gemenskap och klasskamp på samhällsfabrikens golv och Arbetarråd och ekonomin i ett självförvaltat samhälle.

Utomsocknes länk

Prole.info

Svenska sektionen