Skillnad mellan versioner av "Socialfascister"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
 
(2 mellanliggande versioner av samma användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
'''Socialfascister''', förolämpning som [[Kommunistiska internationalen]] lanserade och använde under slutet av 1920-talet och början av 1930-talet. Åsyftar att någon är ''socialistisk'' i ord, men ''fascistisk'' i handling Användes väl mest flitigt i Tyskland under Weimarrepubliken där kommunister likställde sossar med nassarna. Under 1970-talet arbetade [[KFML(r)|r:arna]] flitigt med att lansera begreppet för svennebanan.  
+
'''Socialfascister''', förolämpning som [[komintern|Kommunistiska internationalen]] lanserade och använde under slutet av 1920-talet och början av 1930-talet. Åsyftar att någon är ''socialistisk'' i ord, men ''fascistisk'' i handling Användes väl mest flitigt i Tyskland under Weimarrepubliken där kommunister likställde [[Socialdemokrati|sossar]] med [[nazism|nassar]]. Under 1970-talet arbetade [[KFML(r)|r:arna]] flitigt med att lansera begreppet för svennebanan.  
  
 
[[Kategori: begrepp]]
 
[[Kategori: begrepp]]

Nuvarande version från 2 november 2017 kl. 09.36

Socialfascister, förolämpning som Kommunistiska internationalen lanserade och använde under slutet av 1920-talet och början av 1930-talet. Åsyftar att någon är socialistisk i ord, men fascistisk i handling Användes väl mest flitigt i Tyskland under Weimarrepubliken där kommunister likställde sossar med nassar. Under 1970-talet arbetade r:arna flitigt med att lansera begreppet för svennebanan.