Skillnad mellan versioner av "Sandgren, Hilda-Maria: Det som händer i skogen"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
 
[[Bild:Sandgren_hilda-maria-det_som_hander_i_skogen.gif|frame|right]]
 
[[Bild:Sandgren_hilda-maria-det_som_hander_i_skogen.gif|frame|right]]
  
'''Det som händer i skogarna''' utspelar sig i småländsk småstad med omnejd. En grännabo hinner ju knappt slå upp boken innan denne inser att det är Gränna och ölmstahållet som skildras. Huvudperson är trettonåriga Aida som precis börjat på högstadiet med allt som hör till. Det är hård miljö där de vuxna inte är eller tillåts vara närvarande. Det gäller att forma sig själv och lära sig de sociala spelreglerna, ens plats i den lilla och stora gruppen. Tjejerna måste ständigt förhålla sig till och freda sig mot killarnas tafsande och skitsnack. [[Hilda-Maria Sandgren]] beskriver boken själv som "min sorgesång över våldtäktskulturen". Berättelsen är delvis direkt självbiografisk. De centrala aktiviteterna för många av Ribbaskolans högstadieelever; att fixa alkohol och supa på grännaberget finns även så klart med. Albumet fick seriefrämjandets pris Urhunden för bästa svenska seriebok i original 2015.
+
'''Det som händer i skogarna''' utspelar sig i småländsk småstad med omnejd. En grännabo hinner ju knappt slå upp boken innan denne inser att det är Gränna och ölmstahållet som skildras. Huvudperson är trettonåriga Aida som precis börjat på högstadiet med allt som hör till. Det är hård miljö där de vuxna inte är eller tillåts vara närvarande. Det gäller att forma sig själv och lära sig de sociala spelreglerna, ens plats i den lilla och stora gruppen. Tjejerna måste ständigt förhålla sig till och freda sig mot killarnas tafsande och skitsnack. [[Hilda-Maria Sandgren]] beskriver boken själv som "min sorgesång över våldtäktskulturen". Berättelsen är delvis direkt självbiografisk. De centrala aktiviteterna för många av Ribbaskolans högstadieelever; att fixa alkohol och supa på grännaberget finns även så klart med.
 +
 
 +
Albumet fick seriefrämjandets pris Urhunden för bästa svenska seriebok i original 2015.
  
 
Finns en fristående uppföljare som heter ''[[Vägarna är som tvättbrädor|Sandgren, Hilda-Maria: Vägarna är som tvättbrädor]]''.
 
Finns en fristående uppföljare som heter ''[[Vägarna är som tvättbrädor|Sandgren, Hilda-Maria: Vägarna är som tvättbrädor]]''.

Versionen från 31 augusti 2018 kl. 11.14

Sandgren hilda-maria-det som hander i skogen.gif

Det som händer i skogarna utspelar sig i småländsk småstad med omnejd. En grännabo hinner ju knappt slå upp boken innan denne inser att det är Gränna och ölmstahållet som skildras. Huvudperson är trettonåriga Aida som precis börjat på högstadiet med allt som hör till. Det är hård miljö där de vuxna inte är eller tillåts vara närvarande. Det gäller att forma sig själv och lära sig de sociala spelreglerna, ens plats i den lilla och stora gruppen. Tjejerna måste ständigt förhålla sig till och freda sig mot killarnas tafsande och skitsnack. Hilda-Maria Sandgren beskriver boken själv som "min sorgesång över våldtäktskulturen". Berättelsen är delvis direkt självbiografisk. De centrala aktiviteterna för många av Ribbaskolans högstadieelever; att fixa alkohol och supa på grännaberget finns även så klart med.

Albumet fick seriefrämjandets pris Urhunden för bästa svenska seriebok i original 2015.

Finns en fristående uppföljare som heter Sandgren, Hilda-Maria: Vägarna är som tvättbrädor.