Skillnad mellan versioner av "Puig, Manuel: Spindelkvinnans kyss"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Roman av Manuel Puig från 1976. Huvudberättelsen handlar om relationen mellan två, på olika sätt, politiska fångar i en argentisk fängelsecell. Valentin, en ung rev...')
 
 
Rad 1: Rad 1:
Roman av [[Manuel Puig]] från 1976. Huvudberättelsen handlar om relationen mellan två, på olika sätt, politiska fångar i en argentisk fängelsecell. Valentin, en ung revolutionär socialist, och Molina, som är homosexuenll och dömd för att ha förlett ungdomen. De delar historier och erfarenheter, lär känna varandra, lär sig lita till varandra, bygger solidaritet mot fängelset, och dras till varandras fysiska närhet. Men där finns också hotet om svek, fängelseledningens (och samhällets) lockelser om tillfälliga fördelar och hot om våld.  
+
[[Bild:Puig,-Manuel-Spindelkvinnans-kyss.gif|frame|right]]
 +
 
 +
Spindelkvinnans kyss är en roman av [[Manuel Puig]] från 1976. Huvudberättelsen handlar om relationen mellan två, på olika sätt, politiska fångar i en argentisk fängelsecell. Valentin, en ung revolutionär socialist, och Molina, som är homosexuenll och dömd för att ha förlett ungdomen. De delar historier och erfarenheter, lär känna varandra, lär sig lita till varandra, bygger solidaritet mot fängelset, och dras till varandras fysiska närhet. Men där finns också hotet om svek, fängelseledningens (och samhällets) lockelser om tillfälliga fördelar och hot om våld.  
  
 
En stor del av berättelsen byggs upp runt Molinas återberättningar av filmer han har sett.
 
En stor del av berättelsen byggs upp runt Molinas återberättningar av filmer han har sett.

Nuvarande version från 25 november 2018 kl. 19.03

Puig,-Manuel-Spindelkvinnans-kyss.gif

Spindelkvinnans kyss är en roman av Manuel Puig från 1976. Huvudberättelsen handlar om relationen mellan två, på olika sätt, politiska fångar i en argentisk fängelsecell. Valentin, en ung revolutionär socialist, och Molina, som är homosexuenll och dömd för att ha förlett ungdomen. De delar historier och erfarenheter, lär känna varandra, lär sig lita till varandra, bygger solidaritet mot fängelset, och dras till varandras fysiska närhet. Men där finns också hotet om svek, fängelseledningens (och samhällets) lockelser om tillfälliga fördelar och hot om våld.

En stor del av berättelsen byggs upp runt Molinas återberättningar av filmer han har sett.