Skillnad mellan versioner av "Moshin, Hamid: Exit West"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Magisk realistisk migrationsroman av Hamid Moshin. Berättelsen kretsar kring det unga paret Saeed och Nadja. Boken tar sin början en fiktiv stad med ökade politiska sp...')
 
 
Rad 1: Rad 1:
Magisk realistisk migrationsroman av [[Hamid Moshin]]. Berättelsen kretsar kring det unga paret Saeed och Nadja. Boken tar sin början en fiktiv stad med ökade politiska spänningar. Saeed och Nadja lär känna varandra då de tar en gemensam kurs. De blir tillsammans samtidigt som inbördeskriget flammar upp. När samhället övergår till kaos, och människor runt omkring dem mördas av kriget, bestämmer de sig för att fly. Berättelsen tar dem, via magiska dörrar, till Grekland, London och Californien. Från kriget in i en nära framtid med både solidariska nätverk å en sidan, och fascisism på den andra. De magiska dörrarna dyker dock upp på allt fler ställen. Nationsgränser rämnar, och folk - i alla fall migranterna - lär sig nya sett att förhålla sig till varandra.  
+
[[Fil:Exit west.jpg|frame|right]]Magisk realistisk migrationsroman av [[Hamid Moshin]]. Berättelsen kretsar kring det unga paret Saeed och Nadja. Boken tar sin början en fiktiv stad med ökade politiska spänningar. Saeed och Nadja lär känna varandra då de tar en gemensam kurs. De blir tillsammans samtidigt som inbördeskriget flammar upp. När samhället övergår till kaos, och människor runt omkring dem mördas av kriget, bestämmer de sig för att fly. Berättelsen tar dem, via magiska dörrar, till Grekland, London och Californien. Från kriget in i en nära framtid med både solidariska nätverk å en sidan, och fascisism på den andra. De magiska dörrarna dyker dock upp på allt fler ställen. Nationsgränser rämnar, och folk - i alla fall migranterna - lär sig nya sett att förhålla sig till varandra.  
  
 
[[Kategori:Böcker]]
 
[[Kategori:Böcker]]
 
[[Kategori:Migration]]
 
[[Kategori:Migration]]

Nuvarande version från 25 november 2018 kl. 12.08

Exit west.jpg
Magisk realistisk migrationsroman av Hamid Moshin. Berättelsen kretsar kring det unga paret Saeed och Nadja. Boken tar sin början en fiktiv stad med ökade politiska spänningar. Saeed och Nadja lär känna varandra då de tar en gemensam kurs. De blir tillsammans samtidigt som inbördeskriget flammar upp. När samhället övergår till kaos, och människor runt omkring dem mördas av kriget, bestämmer de sig för att fly. Berättelsen tar dem, via magiska dörrar, till Grekland, London och Californien. Från kriget in i en nära framtid med både solidariska nätverk å en sidan, och fascisism på den andra. De magiska dörrarna dyker dock upp på allt fler ställen. Nationsgränser rämnar, och folk - i alla fall migranterna - lär sig nya sett att förhålla sig till varandra.