Skillnad mellan versioner av "Militanta arbetsplatsundersökningar"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
(Ny sida: '''Militanta arbetsplatsundersökningar''' (även kallade "berättelser" och "självundersökningar") är en metod för att undersöka förhållandena och konflikterna på en arbetsplats (f...)
 
Rad 2: Rad 2:
  
 
==Läs mer==
 
==Läs mer==
[http://www.riff-raff.se/3-4/arbaut.php ''Arbetsorganisering och arbetarautonomi i terminal – En introduktion till den militanta undersökningen som metod''] (är dels en undersökning och dels en genomgång av arbetsplatsundersökningen som metod rent generellt)
+
Johan Forsberg: [http://www.riff-raff.se/3-4/arbaut.php ''Arbetsorganisering och arbetarautonomi i terminal – En introduktion till den militanta undersökningen som metod''] (är dels en undersökning och dels en genomgång av arbetsplatsundersökningen som metod rent generellt)
  
 
Det finns mängder av arbetsplatsundersökningar, för många att lista på rad här. Se hemsidor som [http://www.polkagris.nu Polkagrisarna] och [http://www.motarbetaren.se Motarbetaren] där många arbetsplatsundersökningar är samlade.
 
Det finns mängder av arbetsplatsundersökningar, för många att lista på rad här. Se hemsidor som [http://www.polkagris.nu Polkagrisarna] och [http://www.motarbetaren.se Motarbetaren] där många arbetsplatsundersökningar är samlade.

Versionen från 14 juni 2007 kl. 17.23

Militanta arbetsplatsundersökningar (även kallade "berättelser" och "självundersökningar") är en metod för att undersöka förhållandena och konflikterna på en arbetsplats (för att undvika eventuella missförstånd så har begreppet militant inte betydelsen våldsam eller våldsromantisk, utan står för att undersökningen är kampinriktad). Den genomförs av arbetarna på en arbetsplats med syfte att själva driva på och delta i kampen. Alltså militant utifrån ett arbetarperspektiv i motsats till en utomstående akademisk undersökning som utförs av intellektuella som endast kan vara betraktare och som själva inte deltar i kampen. Med andra ord teori för praktik och inte teori som självändamål.

Läs mer

Johan Forsberg: Arbetsorganisering och arbetarautonomi i terminal – En introduktion till den militanta undersökningen som metod (är dels en undersökning och dels en genomgång av arbetsplatsundersökningen som metod rent generellt)

Det finns mängder av arbetsplatsundersökningar, för många att lista på rad här. Se hemsidor som Polkagrisarna och Motarbetaren där många arbetsplatsundersökningar är samlade.