Skillnad mellan versioner av "Lo-Johansson, Ivar: Martyrerna"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 1: Rad 1:
[[Fil:Lo-Johansson Martyrerna.jpg|right|frame]]Novellsamling av [[Ivar Lo-Johansson]], publicerad första gången 1968. Andra delen i [[Lo-Johansson, Ivar: Passionssviten|Passionssviten]] - en novellsamlings svit av sju  böcker. Novellerna utgörs av historier som på olika sätt rör sig runt martyrskap och offer. En del lider för sin tro, andra för sin status. Ibland är det staten/skolan/kyrkan som står för förtrycket, ibland  andras eller de egna förväntningarna, och i vissa fall en kombination. Berättelserna spänner från kristna martyrer i Rom, över statens förföljelse av människor som bryter med kyrkan till koncentrationsläger, hyllade skådespelare och en ensam mamma till en predikande och supande sotare.
+
[[Fil:Lo-Johansson Martyrerna.jpg|right|frame]]Novellsamling av [[Ivar Lo-Johansson]], publicerad första gången 1968. Andra delen i [[Lo-Johansson, Ivar: Passionssviten|Passionssviten]] - en novellsamlings svit av sju  böcker. Novellerna utgörs av historier som på olika sätt rör sig runt martyrskap och offer. En del lider för sin tro, andra för sin status. Ibland är det staten/skolan/kyrkan som står för förtrycket, ibland  andras eller de egna förväntningarna, och i vissa fall en kombination. Berättelserna spänner från kristna martyrer i Rom, över statens förföljelse av människor som bryter med kyrkan till koncentrationsläger, hyllade skådespelare och en ensam mamma till en predikande och supande sotare. Många av berättelserna innefattar stilla lidande för något (på gott och ont) som huvudpersonerna tror på.  
  
 
[[Kategori:Böcker]]
 
[[Kategori:Böcker]]
 
[[Kategori:Novellsamlingar]]
 
[[Kategori:Novellsamlingar]]

Nuvarande version från 2 juni 2019 kl. 18.49

Lo-Johansson Martyrerna.jpg
Novellsamling av Ivar Lo-Johansson, publicerad första gången 1968. Andra delen i Passionssviten - en novellsamlings svit av sju böcker. Novellerna utgörs av historier som på olika sätt rör sig runt martyrskap och offer. En del lider för sin tro, andra för sin status. Ibland är det staten/skolan/kyrkan som står för förtrycket, ibland andras eller de egna förväntningarna, och i vissa fall en kombination. Berättelserna spänner från kristna martyrer i Rom, över statens förföljelse av människor som bryter med kyrkan till koncentrationsläger, hyllade skådespelare och en ensam mamma till en predikande och supande sotare. Många av berättelserna innefattar stilla lidande för något (på gott och ont) som huvudpersonerna tror på.