Skillnad mellan versioner av "Josef Stalin"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
m
m
 
(14 mellanliggande versioner av 4 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
Präststuderande, sosse, bankrånare, bolsjevik, massmördare och arvtagare till överstegaltpositionen i den ryska kontrarevolutionen. Har efter sin tid som diktator i sovjet blivit sinnebilden för det röda borgerskapet. Visade sig ha stor skicklighet i att organisera ett enormt kapitalistiskt skräckvälde. Med övervakning, rädsla, angiveri och ett minutiöst utstuderat straffsystem ledde han Sovjet till världens näst största industrination.
+
[[Bild:Stalin.gif|frame|right]]
 +
'''Josef Stalin''' var en rysk präststudent, bankrånare, bolsjevik, massmördare och arvtagare till överstegaltpositionen i den [[ryska kontrarevolutionen]]. Stalin har, efter sin tid som diktator i [[Sovjetunionen]], blivit sinnebilden för [[det röda borgerskapet]]. Han visade sig ha stor skicklighet i att organisera ett enormt [[statskapitalistiskt]] skräckvälde. Med övervakning, angiveri och ett minutiöst utstuderat straffsystem ledde han Sovjet till världens näst största industrination.
  
Enda vettiga handlingen i svinets liv var antagligen när hans agenter letade upp andresvinet (o konkurrenten om makten efter lenin) [[Leo Trotsky]] och satte en ishacka i huve pån. De tampades båda om makten efter [[Lenin]] kastade in handduken. Stalin vann och körde Trotsky på porten.
+
Enda vettiga handlingen i svinets liv var antagligen när hans agenter letade upp andresvinet, och konkurrenten om makten [[Lev Trotskij]] och satte en ishacka i huvudet på honom i Mexico. De tampades båda om makten efter att [[Lenin]] kastat in handduken. Stalin vann och körde Trotskij på porten.
  
Författaren [[Eino Hanski]] växte upp i Stalins sovjet och har ägnat ett stort del av sitt författarskap åt detta.
+
Författaren [[Eino Hanski]] växte upp i Stalins Sovjet och har ägnat en stort del av sitt författarskap åt detta.
  
[[George Orwell]] ägnade en stor del av sitt liv åt kampen mot Stalin och hans socialism. Böckerna [[Orwell, George: Djurfarmen|Djurfarmen]] och [[Orwell, George: 1984|1984]] den röda terror-socialismen och kontrarevolutionen. Den första är en djurfabel som berättar hur [[Lenin]], [[Trotsky]] och Stalin bara ersätter de gamla härskarna med sig själva. Den andra tar upp hur det totalitära maskineriet tuggar sönder människor och kontrollerar varje aspekt av människornas vardag.
+
[[George Orwell]] ägnade en stor del av sitt liv åt kampen mot Stalin och hans socialism. Böckerna ''[[Orwell, George: Djurens gård|Djurens gård]]'' och ''[[Orwell, George: 1984|1984]]'' handlar om den [[röda terror-socialismen]] och kontrarevolutionen. Den första är en djurfabel som berättar hur Lenin, Trotskij och Stalin bara ersätter de gamla härskarna med sig själva. Den andra tar upp hur det totalitära maskineriet tuggar sönder människor och kontrollerar varje aspekt av människornas vardag.
  
Haverist bandet [[Knutna Nävar]] skrev en hyllningslåt till aset med den fantasifulla titeln "[[Sången om Stalin]]".
+
Stalin styckade tillsammans med den gamle imperialisten [[Churchill]] upp sydöstra Europa efter andra världskriget i det som i efterhand kallats [[Procentavtalet]].
 +
 
 +
Haveristbandet [[Knutna Nävar]] skrev en hyllningslåt till aset med den fantasifulla titeln "[[Sången om Stalin]]" som även [[Gudrun Schyman]] gjort en sjukt smaklös version på i nåt hjärndött humorprogram på TV4.
  
[[Kategori:Kommunism]]
 
[[Kategori:Kommunister]]
 
 
[[Kategori:Massmördare]]
 
[[Kategori:Massmördare]]
[[Kategori:Ryska revolutionen]]
+
[[Kategori:Kommunister]]
 
[[Kategori:Ryska kommunister]]
 
[[Kategori:Ryska kommunister]]
 
[[Kategori:Ryssland]]
 
[[Kategori:Ryssland]]
 
[[Kategori:Röda borgare]]
 
[[Kategori:Röda borgare]]
 
[[Kategori:Sovjetunionen]]
 
[[Kategori:Sovjetunionen]]

Nuvarande version från 2 november 2012 kl. 21.27

Stalin.gif

Josef Stalin var en rysk präststudent, bankrånare, bolsjevik, massmördare och arvtagare till överstegaltpositionen i den ryska kontrarevolutionen. Stalin har, efter sin tid som diktator i Sovjetunionen, blivit sinnebilden för det röda borgerskapet. Han visade sig ha stor skicklighet i att organisera ett enormt statskapitalistiskt skräckvälde. Med övervakning, angiveri och ett minutiöst utstuderat straffsystem ledde han Sovjet till världens näst största industrination.

Enda vettiga handlingen i svinets liv var antagligen när hans agenter letade upp andresvinet, och konkurrenten om makten Lev Trotskij och satte en ishacka i huvudet på honom i Mexico. De tampades båda om makten efter att Lenin kastat in handduken. Stalin vann och körde Trotskij på porten.

Författaren Eino Hanski växte upp i Stalins Sovjet och har ägnat en stort del av sitt författarskap åt detta.

George Orwell ägnade en stor del av sitt liv åt kampen mot Stalin och hans socialism. Böckerna Djurens gård och 1984 handlar om den röda terror-socialismen och kontrarevolutionen. Den första är en djurfabel som berättar hur Lenin, Trotskij och Stalin bara ersätter de gamla härskarna med sig själva. Den andra tar upp hur det totalitära maskineriet tuggar sönder människor och kontrollerar varje aspekt av människornas vardag.

Stalin styckade tillsammans med den gamle imperialisten Churchill upp sydöstra Europa efter andra världskriget i det som i efterhand kallats Procentavtalet.

Haveristbandet Knutna Nävar skrev en hyllningslåt till aset med den fantasifulla titeln "Sången om Stalin" som även Gudrun Schyman gjort en sjukt smaklös version på i nåt hjärndött humorprogram på TV4.