Skillnad mellan versioner av "Järhult, Ragnar: Nu eller aldrig"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
 
(5 mellanliggande versioner av en annan användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
[[Bild:Jarhult,_Ragnar_-_nu_eller.gif|right|thumb|"Den största svagheten hos oss arbetare är att vi inte är medvetna om vår styrka. Tänk om alla jobbare kände det. För vi uträttar ju för fan mest när vi ingenting gör. Det är ju den största styrka vi har när vi gör ingenting."]][[Ragnar Järhult]] har rest runt i Sverige och pratat med arbetare som på olika sätt varit aktiva i vilda strejker. De berättar om strider och slitningar, gemenskap och segrar. Intervjuerna kompletteras med strejkernas bakgrund och händelseförlopp.  
+
[[Bild:Jarhult,_Ragnar_-_nu_eller.gif|right|thumb|"Den största svagheten hos oss arbetare är att vi inte är medvetna om vår styrka. Tänk om alla jobbare kände det. För vi uträttar ju för fan mest när vi ingenting gör. Det är ju den största styrka vi har när vi gör ingenting."]][[Ragnar Järhult]] har rest runt i Sverige och pratat med arbetare som på olika sätt varit aktiva i vilda strejker. De berättar om strider och slitningar, gemenskap och segrar. Intervjuerna kompletteras med strejkernas bakgrund och händelseförlopp. Hela boken finns digitaliserad som [http://www.marxistarkiv.se/sverige/facket/nu_eller_aldrig.pdf pdf].
  
  
Rad 14: Rad 14:
 
* Ragnar Järhult: [http://www.arbetarmakt.nu/radsmakt/rm14b.htm ''Resultat av 70-talets vilda strejker''], artikel i Rådsmakt Nr 14, 1982.
 
* Ragnar Järhult: [http://www.arbetarmakt.nu/radsmakt/rm14b.htm ''Resultat av 70-talets vilda strejker''], artikel i Rådsmakt Nr 14, 1982.
  
 +
== Se även ==
 +
*''[[Andersson, Sven O.: Vilda strejker: en undersökning inom Svenska metallindustriarbetareförbundet]]''
 +
*''[[Hultén, Gösta: Arbetsrätt och klassherravälde]]''
 +
*''[[Johansson, Klas & Grahm Jessika: Vi är ju ändå bara städerskor]]''
 +
*''[[Thörnqvist, Christer: Arbetarna lämnar fabriken]]''
 +
 +
[[Kategori:Böcker]]
 +
[[Kategori:Ordfront]]
 
[[Kategori:Vilda strejker]]
 
[[Kategori:Vilda strejker]]
 +
[[Kategori:1980-tal]]

Nuvarande version från 8 mars 2013 kl. 10.46

"Den största svagheten hos oss arbetare är att vi inte är medvetna om vår styrka. Tänk om alla jobbare kände det. För vi uträttar ju för fan mest när vi ingenting gör. Det är ju den största styrka vi har när vi gör ingenting."
Ragnar Järhult har rest runt i Sverige och pratat med arbetare som på olika sätt varit aktiva i vilda strejker. De berättar om strider och slitningar, gemenskap och segrar. Intervjuerna kompletteras med strejkernas bakgrund och händelseförlopp. Hela boken finns digitaliserad som pdf.


Strejker:


Läs mer:

Se även