Skillnad mellan versioner av "Ingemar Johansson"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
'''Ingemar Johansson''' (född 1945) svensk författare, översättare och förläggare. Har varit med och gett ut och översatt skrifter så som [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/anarkisterna.htm ''Anarkisterna i klasskampen''] (ihop med Bengt Ericsson), diverse översättningar av situationisterna (se [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/si.htm denna hemsida]), antologin DADA på Bakhålls förlag (utdrag hittas [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/DADA.htm här]), Ida Metts ''Kronstadt 1921'', Martin Glabermans [http://www.marx.org/svenska/glaberman/1968/mao.htm ''Mao som dialektiker''] och George Orwells [http://www.skarv.se/ij/Orwell.htm ''Hyllning till Katalonien'']. Har har även introducerat diktare så som Konrad Bayer, Ernst Jandl och Benjamin Péret på svenska.  
+
'''Ingemar Johansson''' (född 1945) svensk författare, översättare och förläggare. Har varit med och gett ut och översatt skrifter så som [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/anarkisterna.htm ''Anarkisterna i klasskampen''] (ihop med Bengt Ericsson), diverse översättningar av [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/si.htm situationisterna], antologin [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/DADA.htm DADA] på ''Bakhålls'' förlag, Ida Metts ''Kronstadt 1921'', Martin Glabermans [http://www.marx.org/svenska/glaberman/1968/mao.htm ''Mao som dialektiker''] och George Orwells [http://www.skarv.se/ij/Orwell.htm ''Hyllning till Katalonien'']. Har har även introducerat diktare så som Konrad Bayer, Ernst Jandl och Benjamin Péret på svenska.
  
 
Under många år har Johansson medverkat i olika schacktidskrfter, och han betraktas allmänt som en av landets förnämsta schackhistoriker. Har även publicerat verk om växter och hortikultur. Driver [http://www.skarv.se Bokförlaget Skarv].
 
Under många år har Johansson medverkat i olika schacktidskrfter, och han betraktas allmänt som en av landets förnämsta schackhistoriker. Har även publicerat verk om växter och hortikultur. Driver [http://www.skarv.se Bokförlaget Skarv].

Versionen från 15 juni 2007 kl. 20.15

Ingemar Johansson (född 1945) svensk författare, översättare och förläggare. Har varit med och gett ut och översatt skrifter så som Anarkisterna i klasskampen (ihop med Bengt Ericsson), diverse översättningar av situationisterna, antologin DADABakhålls förlag, Ida Metts Kronstadt 1921, Martin Glabermans Mao som dialektiker och George Orwells Hyllning till Katalonien. Har har även introducerat diktare så som Konrad Bayer, Ernst Jandl och Benjamin Péret på svenska.

Under många år har Johansson medverkat i olika schacktidskrfter, och han betraktas allmänt som en av landets förnämsta schackhistoriker. Har även publicerat verk om växter och hortikultur. Driver Bokförlaget Skarv.

Läs mer