Skillnad mellan versioner av "Ingemar Johansson"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
'''Ingemar Johansson''' (född 1945) svensk författare, översättare och förläggare. Har bl.a. introducerat diktare som Konrad Bayer, Ernst Jandl och Benjamin Péret på svenska och dessutom utgett och översatt verk om anarkism, situationisterna och dadaism. Under många år har Johansson medverkat i olika schacktidskrfter, och han betraktas allmänt som en av landets förnämsta schackhistoriker. Har även publicerat verk om växter och hortikultur. Driver [http://www.skarv.se Bokförlaget Skarv]. (Ingemar Johansson är också namnet på någon sorts boxare av något slag, som vann något sorts mästerskap för länge sen.)
+
'''Ingemar Johansson''' (född 1945) svensk författare, översättare och förläggare. Har varit med och gett ut och översatt skrifter så som [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/anarkisterna.htm ''Anarkisterna i klasskampen''] (ihop med Bengt Ericsson), diverse översättningar av situationisterna (se [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/si.htm denna hemsida]), antologin DADA på Bakhålls förlag (utdrag hittas [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/DADA.htm här]), Ida Metts ''Kronstadt 1921'',  Martin Glabermans [http://www.marx.org/svenska/glaberman/1968/mao.htm ''Mao som dialektiker''] och George Orwells [http://www.skarv.se/ij/Orwell.htm ''Hyllning till Katalonien'']. Har har även introducerat diktare som Konrad Bayer, Ernst Jandl och Benjamin Péret på svenska.  
 +
 
 +
Under många år har Johansson medverkat i olika schacktidskrfter, och han betraktas allmänt som en av landets förnämsta schackhistoriker. Har även publicerat verk om växter och hortikultur. Driver [http://www.skarv.se Bokförlaget Skarv].
  
 
==Läs mer==
 
==Läs mer==
 
* [http://www.skarv.se/ij/IJ.htm Bokförlaget Skarvs hemsida] innehåller många av Ingemar Johanssons översättningar och texter.
 
* [http://www.skarv.se/ij/IJ.htm Bokförlaget Skarvs hemsida] innehåller många av Ingemar Johanssons översättningar och texter.
 
* [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/Index.htm Anarko à la Chilli] gammal site som drevs av Ingemar Johansson
 
* [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/Index.htm Anarko à la Chilli] gammal site som drevs av Ingemar Johansson

Versionen från 15 juni 2007 kl. 18.05

Ingemar Johansson (född 1945) svensk författare, översättare och förläggare. Har varit med och gett ut och översatt skrifter så som Anarkisterna i klasskampen (ihop med Bengt Ericsson), diverse översättningar av situationisterna (se denna hemsida), antologin DADA på Bakhålls förlag (utdrag hittas här), Ida Metts Kronstadt 1921, Martin Glabermans Mao som dialektiker och George Orwells Hyllning till Katalonien. Har har även introducerat diktare så som Konrad Bayer, Ernst Jandl och Benjamin Péret på svenska.

Under många år har Johansson medverkat i olika schacktidskrfter, och han betraktas allmänt som en av landets förnämsta schackhistoriker. Har även publicerat verk om växter och hortikultur. Driver Bokförlaget Skarv.

Läs mer