Skillnad mellan versioner av "Ingemar Johansson"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
(Ny sida: '''Ingemar Johansson''' (född 1945) svensk författare, översättare och förläggare. Har bl.a. introducerat diktare som Konrad Bayer, Ernst Jandl och Benjamin Péret på svenska och des...)
 
 
(16 mellanliggande versioner av 4 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
'''Ingemar Johansson''' (född 1945) svensk författare, översättare och förläggare. Har bl.a. introducerat diktare som Konrad Bayer, Ernst Jandl och Benjamin Péret på svenska och dessutom utgett och översatt verk om anarkism, situationisterna och dadaism. Under många år har Johansson medverkat i olika schacktidskrfter, och han betraktas allmänt som en av landets förnämsta schackhistoriker. Har även publicerat verk om växter och hortikultur. Driver [http://www.skarv.se Bokförlaget Skarv].
+
[[Bild:Johansson_ingemar.jpg|frame|right]]
  
==Läs mer==
+
'''Ingemar Johansson''' (född 1945 - död 2014) var en svensk författare, översättare och förläggare. Har varit med och gett ut och översatt skrifter så som ''[[Johansson Ingemar & Ericson Bengt: Anarkisterna i klasskampen|Anarkisterna i klasskampen]]'' (ihop med Bengt Ericson), diverse översättningar av [http://skarv.nu/portfolio/situationistiska-internationalen/ situationisterna], antologin [http://skarv.nu/portfolio/dada-2/ DADA] på ''Bakhålls'' förlag, Ida Metts ''Kronstadt 1921'', [[Martin Glaberman|Martin Glabermans]] [http://www.marx.org/svenska/glaberman/1968/mao.htm ''Mao som dialektiker''] och [[George Orwell]]s ''[[Orwell, George: Hyllning till Katalonien|Hyllning till Katalonien]]''. Han har även introducerat diktare så som Konrad Bayer, Ernst Jandl och Benjamin Péret på svenska.
* [http://www.skarv.se Bokförlaget Skarvs hemsida] innehåller många av Ingemar Johanssons översättningar och texter.
+
 
* [http://hemsidor.torget.se/users/c/Chilli/Index.htm Anarko à la Chilli] gammal site som drevs av Ingemar Johansson
+
Under många år har Johansson medverkat i olika schacktidskrfter, och han betraktas allmänt som en av landets förnämsta schackhistoriker. Har även publicerat verk om växter och hortikultur. Drev [[Bokförlaget Skarv]].
 +
 
 +
 
 +
[[Kategori:Författare|Johansson, Ingemar]]
 +
[[Kategori:Svenska anarkister]]

Nuvarande version från 1 december 2018 kl. 11.45

Johansson ingemar.jpg

Ingemar Johansson (född 1945 - död 2014) var en svensk författare, översättare och förläggare. Har varit med och gett ut och översatt skrifter så som Anarkisterna i klasskampen (ihop med Bengt Ericson), diverse översättningar av situationisterna, antologin DADABakhålls förlag, Ida Metts Kronstadt 1921, Martin Glabermans Mao som dialektiker och George Orwells Hyllning till Katalonien. Han har även introducerat diktare så som Konrad Bayer, Ernst Jandl och Benjamin Péret på svenska.

Under många år har Johansson medverkat i olika schacktidskrfter, och han betraktas allmänt som en av landets förnämsta schackhistoriker. Har även publicerat verk om växter och hortikultur. Drev Bokförlaget Skarv.