Skillnad mellan versioner av "Henri Simon"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
m
 
(4 mellanliggande versioner av 2 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
'''Henri Simon''' är en fransk kommunist som varit inblandad i grupperna [[Socialisme ou barbarie]] och [[Information et correspondence ouvrière]] - ICO (fr. ung. ''Arbetares information och korrespondens''). Båda grupper som förknippas med [[rådskommunism]]en. Idag är han involverad i gruppen [[Echanges et movement]].
+
'''Henri Simon''' är en fransk [[rådis]] som varit inblandad i grupperna [[Socialisme ou barbarie]] och [[Information et correspondence ouvrière]] - ICO (fr. ung. ''Arbetares information och korrespondens''). Båda grupper som förknippas med [[rådskommunism]]en. Idag är han involverad i gruppen [[Echanges et movement]].
  
===Svenska översättningar===
+
==Svenska översättningar==
 
[[riff-raff]] och internetsiten ''för kommunism'' har översatt en del texter av Henri Simon som man kan hitta [http://www.riff-raff.se/lasvart/index.php#simon_henri här].
 
[[riff-raff]] och internetsiten ''för kommunism'' har översatt en del texter av Henri Simon som man kan hitta [http://www.riff-raff.se/lasvart/index.php#simon_henri här].
  
[[Kategori:Kommunister]]
+
[[Kategori:Rådisar]]
 +
[[Kategori:Franska kommunister]]

Nuvarande version från 30 maj 2011 kl. 18.04

Henri Simon är en fransk rådis som varit inblandad i grupperna Socialisme ou barbarie och Information et correspondence ouvrière - ICO (fr. ung. Arbetares information och korrespondens). Båda grupper som förknippas med rådskommunismen. Idag är han involverad i gruppen Echanges et movement.

Svenska översättningar

riff-raff och internetsiten för kommunism har översatt en del texter av Henri Simon som man kan hitta här.