Skillnad mellan versioner av "Eric S. Alexandersson"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 31: Rad 31:
  
 
[[Kategori:Författare|Alexandersson, Eric.S]]
 
[[Kategori:Författare|Alexandersson, Eric.S]]
[[Kategori:Göteborgsförfattare]]
+
[[Kategori:Göteborgsförfattare|Alexandersson, Eric.S]]

Nuvarande version från 24 november 2018 kl. 22.54

EricSAlexandersson.jpg

Författare och sjöman. Född 1922 i Masthugget och död 1999 på Hönö. Farsan var stuveriarbetare och familjen kristen.

Han knogade som sjöman under Andra världskriget men fick senare jobb som litteraturkritiker och korrekturläsare på Göteborgs Posten.

Har skildrat sin barndom i fyra självbiografiska romaner om livet i Masthugget.

Bibliografi

  • Hav och himmel (1956)
  • Peter från Masthugget (1957)
  • Tre män drog norrut (1959)
  • Mareld, mörkersång : dikter (1969)
  • Heja Masthugget (1969)
  • Revolt i Masthugget (1970)
  • Utblick från Masthugget (1971)
  • Änglarna i Masthugget (1973)
  • Fri lejd (1974)
  • Bortom oceanen (1975)
  • Det åttonde havet (1976)
  • Haga i sista stund? (1977)
  • Pensionär i rutig kostym (1979)
  • Jagad mot ljuset : berättelsen om Lasse Söderberg (1979)
  • Mannen i kvarnen (1981)
  • Det femte väderstrecket: Dikter (1985)
  • Dalar och förklaringsberg (1990)
  • Det var en gång en hamn (1994)
  • Bränningar: aforismer (1996)
  • Piruetter Och Vildrosor (1998)
  • Nässlor Och Nattljus (1999)