Diskussion:Militanta arbetsplatsundersökningar

Från Polkagriswiki
Version från den 23 juni 2007 kl. 13.08 av Kurtake (Diskussion | bidrag)

Hoppa till: navigering, sök

Är det inte många som använt begreppet millitant arbetsplatsundersökning om undersökningar som påförs av utomstående? Har för mig att många av de tidiga Italienska automarxarna gjorde just detta. Dök upp utanför arbetsplatser med penna och formulär och försökte sammanfatta arbetarkamper för att sedan återföra erfarenheterna. Eller har jag fel? Dessa var ju inte bara akademiker även om många av dem säkert var dessa också. Har läst nån text nån stanns som problematiserar detta med att komma utifrån och härja ska leta efter den.

Tänker mest på att det kanske blir en förenklad syn att säga att det inte är en militant undersökning om den inte utförs av de arbetande (även om det oftast blir minder haveri om man gräver där man står).

Jo det stämmer. Men jag tycker vi ska problematisera begreppet. Hur har det använts i sverige? I vilka sammanhang? Jag tycker hela begreppet är jävligt problematiskt. Nästan lika problematiskt som begreppet självundersökningar (även fast detta är bra mycket bättre uttryck som inte använts lika åt helvete fel). Det stinker nämligen sociologi lång väg. Tycker nog inte man kan klumpa samman berättelser med de båda överstående uttrycken. Berättelser har inte alls en lika låst metod. Berättelser kan ju ineffatta alla möjliga uttryck för att dela erfarenheter medan undersökningarna har tagit formen av metodologiskt strukturerande av erfarenheter. Att man ska plocka fram de här o de här faktan. Är väl inget fel i det men detta har uppenbarligen slagit över i gräsrotssociologi alla tokholm/autonomist haveri. Där arbetarklassen skall fås att tala så att polittrukerna kan organisera dess kamper i "rätt rikting". OP - Vår makt - osv --Kurtake 23 juni 2007 kl. 14.08 (CEST)