Backderf, Derf: Sopigt

Från Polkagriswiki
Version från den 28 november 2018 kl. 11.44 av Kurtake (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
"Tänk på ekonomin som ett stort matsmältningssystem. Då är det vi som ska se till att den fria marknadens rövhål hålls rent."

I Sopigt - rapport från en soptipp berättar Derf Backderf om sin tid som sopgubbe i ungdomen. Universitetsstudierna sket sig och han fick ta ett vanligt kneg i sin gamla hemstad, en bondhåla utanför Ohio. Mellan 1979-80 slet han på där. Sopigt är bara delvis självbiografisk eftersom Derf förlagt historien till nutid.

Vi får följa med Derf och hans goa arbetskamrater när de tar hand om all skit som stadens invånare gör sig av med. Läckande, trasiga, överfyllda sopkärl som är svåra att hantera. Men det är inte bara soporna vi får stifta en närmare bekantskap med. Stadens många invånare i sina villor och hur de behandlar sopgubbarna. Även stadens kommunala elit får visa upp sitt fula tryne. Sopgubbarna tar så klart inte bara en massa skit utan ger igen så gott de kan. Vi får även en liten översikt hur sophateringen i stort funkar i staterna. Inte så upplyftande direkt. Även arbetsmiljön är bra mycket värre i staterna än här. Men jävliga förmän, stress och tunga lyft är ju vardag här med.

Se även