Skillnad mellan versioner av "Aufheben"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
m
Rad 1: Rad 1:
En brittisk grupp som mycket klarsynt analyserar aktuella rörelser och händelser. Med jämna mellanrum ger de ut en tidning med articklar rörande allt från personliga reflektioner över deltagande i kamper till recensioner av snåriga teoreitska tegelstenar. Återkommande är också analyser av olika strömmningar inom kapitalet i ett försök att förstå den värld vi tvingas leva i.
+
'''Aufheben''' är ett tyskt ord som betyder bla bla (får kolla upp i en tysk ordbok).
  
Mycket läsvärd.
+
'''Aufheben''' är brittisk teoretisk tidskrift som kommit ut med 15 nummer sen hösten 1992. De som startade tidskriften deltog i kamper tillsammans - i [[rörelsen mot poll tax]] och kampanjen mot Gulfkriget - och började en studiecirkel i Marx [[''Kapitalet'']] och [[''Grundrisse'']]. De är influerade av bland annat den italienska [[operaismo]]n, [[situationisterna]], klasskampsanarkism och den italienska och tyska vänsterkommunismen.
  
Aufhebens [http://www.geocities.com/aufheben2/ hemsida]
+
==Läs mer==
 +
[http://www.geocities.com/aufheben2/ Aufhebens hemsida] med alla pamfletter och nummer som getts ut fram till och med 2004.

Versionen från 19 juli 2007 kl. 22.14

Aufheben är ett tyskt ord som betyder bla bla (får kolla upp i en tysk ordbok).

Aufheben är brittisk teoretisk tidskrift som kommit ut med 15 nummer sen hösten 1992. De som startade tidskriften deltog i kamper tillsammans - i rörelsen mot poll tax och kampanjen mot Gulfkriget - och började en studiecirkel i Marx ''Kapitalet'' och ''Grundrisse''. De är influerade av bland annat den italienska operaismon, situationisterna, klasskampsanarkism och den italienska och tyska vänsterkommunismen.

Läs mer

Aufhebens hemsida med alla pamfletter och nummer som getts ut fram till och med 2004.