Skillnad mellan versioner av "Arbetslösas Kamporganisation"

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
På våren 2005 bildades nätvärket Arbetslösas KampOrganisation som ett resultat av en föreläsning om [[Osäkra anställningar och arbetslöshet]] i Göteborg.
+
På våren 2005 bildades nätvärket Arbetslösas KampOrganisation som ett resultat av en föreläsning om [[Osäkra anställningar och arbetslöshet]] i Göteborg. I nätverket ingick medlemmar från [[Stubin]], [[Götebors LS]] av [[SAC]] och fria aktivister.
 +
 
 +
Förutom besök med flygbladsutdelning på arbetsförmedlingar valde man inom AKO att reagera mot bildandet av ett arbetscenter i Göteborgsförorten Biskopsgården. I arbetscentret som gick under namnet Äpplet skulle 500 socialbidragstagande arbetslösa tvingas utföra i princip heltidsjobb för att erhålla sitt bidrag. Tidigare erfarnheter från bland annat [[AUC]] i Malmö och liknande arbetscenter i Skärholmen i Stockholm gjorde att man snabbt ville reagera för att bromsa utveckligen. Genom hot om att de tvångsplacerade arbetslösa skull sabba och förstöra samt lyckat media genomslag lycades man redan från öppningsdagen reducera de 500 platserna till knappa 50-talet. AKO fortsatte senare under sommaren med att ordna Arbetslöshetskafér åter igen i Biskopsgården. AKO som nätverk somnade efter sommaren 2005 in.
 +
 
 +
För mer läsning kan [http://akogbg.blogspot.com AKObloggen] (sedan länge inaktiv) v

Versionen från 6 juni 2007 kl. 17.47

På våren 2005 bildades nätvärket Arbetslösas KampOrganisation som ett resultat av en föreläsning om Osäkra anställningar och arbetslöshet i Göteborg. I nätverket ingick medlemmar från Stubin, Götebors LS av SAC och fria aktivister.

Förutom besök med flygbladsutdelning på arbetsförmedlingar valde man inom AKO att reagera mot bildandet av ett arbetscenter i Göteborgsförorten Biskopsgården. I arbetscentret som gick under namnet Äpplet skulle 500 socialbidragstagande arbetslösa tvingas utföra i princip heltidsjobb för att erhålla sitt bidrag. Tidigare erfarnheter från bland annat AUC i Malmö och liknande arbetscenter i Skärholmen i Stockholm gjorde att man snabbt ville reagera för att bromsa utveckligen. Genom hot om att de tvångsplacerade arbetslösa skull sabba och förstöra samt lyckat media genomslag lycades man redan från öppningsdagen reducera de 500 platserna till knappa 50-talet. AKO fortsatte senare under sommaren med att ordna Arbetslöshetskafér åter igen i Biskopsgården. AKO som nätverk somnade efter sommaren 2005 in.

För mer läsning kan AKObloggen (sedan länge inaktiv) v