Peppe Engberg

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök
Engberg peppe.jpeg
Peppe Engberg (1948) är en gammal maoist (KFML som sedan blev SKP) som gått från chefredaktör på Gnistan till höjdare i media- och reklambranschen (Stenbeck-lakej).

Efter Gnistan (1980-1984) började han jobba för tidningen Resumé 1987. Efter bara fem år hade han armbågat sig till chefredaktörsposten för tidningen. 1996 vart han vd för reklambyrån Hallstedt & Hvid. Köpte senare ut tidningen Vision från Bonnier ihop med Bengt Uggla samt Pontus Forsström. Tidningen köptes därnäst av Spray för att senare bli uppköpt av MTG samt sammanslagen med Finanstidningen. I maj 2002 blev Engberg boss för MTG Publishing, ett företag i MTG där Finans Vision, Kapital, TV8 samt Moderna Tider ingår. Här om sisten så drog han igång en nyhetsida om säkerhet och anti-terrorism. Under ne längre tid flitigt anlitad skribent i DN. Gött mos.

Vid sidan av allt detta så kan nämnas att han målar mediekändisar som han umgås med på Sturehof. Kändisarna blir så klart smickrade och köper tavlorna.

Så här beskriver han sin syn på andra människor: "När jag träffar folk så pendlar jag att se dem som affärsidéer och artikelrubriker. Förut tänkte jag bara i rubriker". (http://www.karinhedbrant.se/peppes1999.htm)