Decadent Action

Från Polkagriswiki
Hoppa till: navigering, sök

Decadent Action föreslog typ fyra steg för att göra sig fullkomligt skuldsatt på bästa sätt, och tyckte att det spelar ingen roll för skulderna skrivs ändå över när revolutionen kommer.

Började i Europa nånstans. Var aktiva sent 1990-tal...

Kallade sig själva konsumtionsterrorister, Champagneanarkister eller lyxanarkistgerilla. Vi slänger upp högdalens introduktion:


Kaos på kredit

Decadent Action erbjuder en unik möjlighet att shoppa och göra revolution samtidigt. Varför inte ha lite kul medan du krossar kapitalet?

Inflationsbekämpning står högt upp på den politiska agendan. Så varför inte slå till där det svider mest? Varför inte låta systemet dö en rock'n'roll död? Fett, uppsvällt och sönderexploaterat. Badandes i sina egna spyor. Till salu dygnet runt. Som Elvis.

I en cocktailbar i Vasastan står ett gäng rebeller och dricker Champagne. Lyxkonsumtion tar på krafterna så det gäller att återhämta sig mellan shoppingrundorna. Kreditkortet, deras eget eller någon annans, ligger i baren och väntar på nästa debitering. Decadent Action kallar sig själva en "lyxanarkistgerilla" och är en del av en internationell rörelse. De vill krossa kapitalismen genom lyxliv och överkonsumtion. De har länge misstänkt att inflationsbekämpning bara är en ursäkt för att kunna hålla lönerna nere och arbetslösheten uppe. Men det är slut med det nu. Underklassen har skaffat sig kreditkort.

Decadent Actions chanser är ungefär lika stora som KPML(r):s. Men de kommer att ha betydligt roligare medan de försöker. Kredit är den dekadenta rebellens bästa vän. Det är gratis pengar, det är kul att konsumera och det leder till ökad inflation. Storyn är den gamla vanliga, en liten politisk sekt som vill störta det rådande systemet. Metoden är ny. Hyperinflation. Att mata kapitalet tills det spricker. Om inflationen blir tillräckligt hög rasar det monetära systemet samman. Alltså köper Decadent Action så mycket och så dyrt som möjligt. Kredit, avbetalningar, lån, bidrag, snatterier. Alla medel är tillåtna. Decadent Action är trötta på second hand kläder, dreadlocks i skägget, radikala bokklubbar, linsgrytor och kompostkommunism.

Terrorism, våld och stenkastning kan vara väldigt roligt, men det ställer också till en massa problem. Du kan bli inlåst, smutsig och misshandlad. Det är lätt att bränna sig på molotovs och gatstenar är tunga att kasta. Nuförtiden löper du också en stor risk att bli avrättad av polisen. Men framförallt. Det gör ingen som helst skillnad. Det enda som händer är att försäkringsbolag och poliser får mer att göra. Din enda chans att påverka är att attackera systemet inifrån. Högre efterfrågan leder till högre priser. Sedan är det bara att höja efterfrågan igen med några nya färska krediter. Till slut kommer den jugoslaviska dinaren att framstå som en relativt stabil valuta. Allting kraschar. Alla måste börja om på noll. Så köp, köp, köp.

Det är bara förlorare som sparar. Dina futtiga besparingar kommer ända att bli värdelösa när systemet kraschar. Det är mycket roligare att bränna pengarna. Dina egna eller någon annans. Skuld och moral är för kristdemokrater. Glöm alla pekpinnar och förmaningar. Köp vad du vill ha. Betala aldrig. Om man ska kunna konsumera effektiv duger det inta att gå till jobbet varje dag. Därför ordnar Decadent Actions internationella sjukskrivardagen den andra maj varje år. Just-phone-in-sick, de behandlar dig som skit ändå. Sjukskriv dig, stanna hemma, drick champagne och planera din alldeles egna dekadenta revolution istället. Den kan gå till ungefär så här:

Din egen dekadenta revolutions kom-ihåg-lista

  • Gå ner till banken och ansök om kreditkort. Försök få så hög kredit som möjligt. När du ändå är där passa på att ta ett lån. Säg att du ska starta eget.
  • Ring Finax eller någon annan som erbjuder telefonlån. Låna så mycket du kan. Åk ner till dit lokala köpcenter. Konsumera så mycket du kan på avbetalning. Försök slingra dig från eventuell handpenning.
  • Om betalningsanmärkningarna sätter käppar i hjulet, övergå till institutionell sponsring. Det finns massor att välja på. A-kassa, sjukpenning, starta eget bidrag, studielån, socialbidrag. Ta så många som möjligt.
  • Sprid budskapet. Märk alla sedlar som rinner mellan dina fingrar med små budskap. "Konsumera nu!", "Köp köp köp".
  • Om du inte får handla på krita, stjäl direkt istället. Stjäla är som att bojkotta fast du inte behöver klara dig utan någonting.
  • Om du aldrig betalar för någonting slipper du ha ett jobb som suger.
  • Kom ihåg att dina skulder kommer att glömmas bort den dag systemet kraschar.


saxat från http://hogdalen.biz/index.php?view=articles&id=33


Läs mer på http://en.wikipedia.org/wiki/Decadent_Action